Ρωσία: Δεκάδες ουκρανικά ντρόουν κατά υποδομών – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Ρωσία: Δεκάδες ουκρανικά ντρόουν κατά υποδομών – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Πολυάριθμα ντρόουν φέρονται να έχουν δώσει την απάντηση του Κιέβου επί ρωσικού εδάφους

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ημέρα μετά τη γενικευμένη ρωσική επίθεση από αέρος στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 41 νεκρούς, ουκρανικά ντρόουν φέρονται να έχουν δώσει την απάντηση του Κιέβου επί ρωσικού εδάφους, με δεκάδες από αυτά, κατά τους Ρώσους, να έχουν επιτεθεί σε ενεργειακές υποδομές, να έχουν σκοτώσει έναν πολίτη και να έχουν τραυματίσει αρκετούς, όπως αναφέρουν σήμερα, Τρίτη, το πρωί τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε σήμερα το πρωί την καταστροφή 38 ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά πολλά άλλα κατάφεραν να βρουν στόχο σε αρκετές περιφέρειες του ρωσικού Νότου και να προξενήσουν πυρκαγιές σε υποσταθμούς ηλεκτρικού και σε μεγάλη δεξαμενή πετρελαίου, καθώς και διακοπές ρεύματος.

Ενας άνδρας σκοτώθηκε, άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές στη διάρκεια της νύχτας στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, δήλωσε ο Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, κυβερνήτης της περιοχής που συνορεύει με την Ουκρανία, στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Είπε ότι την τελευταία ημέρα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν από διάφορες ουκρανικές επιθέσεις.

Φωτιά ξέσπασε σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή του Ροστόφ, αφού η Ουκρανία εκτόξευσε «δεκάδες» drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο Βασίλι Γκολούμπεφ, κυβερνήτης της περιοχής της νότιας Ρωσίας που συνορεύει επίσης με την Ουκρανία. Η φωτιά σβήστηκε, είπε ο ίδιος στο Telegram.

Φωτιές και στο Βόλγκογκραντ

Μια σειρά εκρήξεων ακούστηκαν στην πόλη Κάλατς στον ποταμό Δον, σε περιοχή του Βόλγκογκραντ στα νότια της Ρωσίας, ανέφερε το καλά πληροφορημένο κανάλι Baza στο Telegram, το οποίο έχει πηγές από τις ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου.

Ρωσία: Δεκάδες ουκρανικά ντρόουν κατά υποδομών – Τουλάχιστον ένας νεκρός-1

Ο Αντρέι Μποχάροφ, κυβερνήτης της περιφέρειας του Βόλγκογκραντ, δήλωσε σε μία ανάρτηση στο Telegram ότι ένας υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος και μια αποθήκη πετρελαίου πήραν φωτιά από πτώση συντριμμιών από drones που κατέστρεψαν τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

Η φωτιά στον υποσταθμό κατασβέστηκε αμέσως, αλλά οι πυροσβέστες εξακολουθούσαν να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά στην αποθήκη πετρελαίου, είπε ο κ. Μποχάροφ. «Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα κτίρια κατοικιών», πρόσθεσε.

Μια «μαζική» επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ουκρανίας αποκρούστηκε επίσης στη νότια ρωσική περιοχή του Αστραχάν, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Τα αεροδρόμια του Αστραχάν και του Βόλγκοκραντ ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί περιορισμό των εισερχόμενων και εξερχόμενων πτήσεων, καθώς ο τρόμος του πολέμου έχει πλέον εγκατασταθεί για τα καλά και στη νότια Ρωσία.

Πολλά drones που εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία καταστράφηκαν επίσης πάνω από την περιοχή Βορονέζ, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια της Μόσχας και πάνω από την περιοχή Κουρσκ, στα νοτιοδυτικά της Ρωσίας που συνορεύει με την Ουκρανία, δήλωσε ο κυβερνήτης. Δεν υπήρξαν πληροφορίες για πιθανές ζημιές.

Οι επιθέσεις έρχονται μετά την επίθεση της Ρωσίας στο κεντρικό νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο με πύραυλο το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ έπεσαν πύραυλοι σε όλη την Ουκρανία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 41 πολίτες στο πιο θανατηφόρο κύμα αεροπορικών επιδρομών εδώ και μήνες. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεσμεύτηκε χθες, Δευτέρα, ότι το Κίεβο θα αντεπιτεθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT