Βρετανία: Υποψίες για υποψηφίους – φαντάσματα του κόμματος Φάρατζ

Βρετανία: Υποψίες για υποψηφίους – φαντάσματα του κόμματος Φάρατζ

Τρίτο σε ψήφους, αλλά πρώτο σε υποψίες για προεκλογικά… κόλπα, αναδείχθηκε το Reform UK

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρίτο σε ψήφους, αλλά πρώτο σε υποψίες για προεκλογικά… κόλπα, αναδείχθηκε το Reform UK, η ακροδεξιά αντι-ευρωπαϊκή παράταξη της Βρετανίας που ίδρυσε ο πολύς Νάιτζελ Φάρατζ και κατάφερε πριν από πέντε μέρες να αποσπάσει σχεδόν μία από κάθε τρεις ψήφους που είχαν οι Συντηρητικοί στις προηγούμενες εκλογές.

Οι υποψίες εστιάζονται στο κατά πόσον οι υποψήφιοι που παρέταξε η μετεξέλιξη του UK Independence Party στις εκλογές της 4ης Ιουλίου ήταν πραγματικοί άνθρωποι και όχι… αποκυήματα φαντασίας, αφού κάποιοι από αυτούς όχι μόνο δεν εμφανίστηκαν πουθενά για να κάνουν προεκλογική εκστρατεία, αλλά δεν εμφάνισαν ούτε φωτογραφίες, ούτε βιογραφικά, ούτε στοιχεία επικοινωνίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Guardian.

Το κόμμα του Φάρατζ επιμένει πως και οι 609 υποψήφιοί του στις 650 εκλογικές περιφέρειες είναι… πραγματικοί άνθρωποι και όχι φαντάσματα, απλώς κάποιοι από αυτούς εκτέθηκαν χωρίς να διεξαγάγουν εκστρατεία, παρά μόνο για να ενισχύσουν τις ψήφους στην (κατά πολλούς) εθνικιστική παράταξη.

Ωστόσο, αφού είδαν λεπτομέρειες σχετικά με τη φαινομενικά πλήρη έλλειψη πληροφοριών για ορισμένους υποψηφίους, τους οποίους η Guardian δεν κατονομάζει, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (που τερμάτισαν τέταρτοι σε ψήφους, πίσω από το κόμμα Φάρατζ) κάλεσαν το Reform UK να παράσχει λεπτομέρειες για αυτούς.

Πηγή των Φιλελεύθερων Δημοκρατών είπε: «Κάτι δεν πάει καλά εδώ, και το Reform UK θα πρέπει να εμφανίσει στοιχεία. Πρέπει το Reform UK να δείξει ποιοι είναι αυτοί. Ο κόσμος πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στη δημοκρατική διαδικασία».

Περίεργες καταστάσεις

Με ορισμένους από τους υποψηφίους του Reform UK δεν είναι σαφές εάν είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο για την περιφέρεια όπου ήταν υποψήφιοι – η οποία σε κάποιες περιπτώσεις απέχει εκατοντάδες χιλιόμετρα από την εκλογική τους περιφέρεια. Ενα άτομο με το ίδιο όνομα και και την ίδια διεύθυνση με αυτά ενός υποψηφίου αρνήθηκε ότι επρόκειτο για τον ίδιο…

Οι φωτογραφίες από εκλογικές καταμετρήσεις για ορισμένες από τις εκλογικές περιφέρειες δείχνουν ότι ο υποψήφιος των Ακροδεξιών ήταν το μόνο άτομο που δεν παρευρέθηκε.

Πηγή: The Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT