ΗΠΑ: Ομιλία Ζελένσκι στο Ινστιτούτο Ρίγκαν της Ουάσιγκτον

ΗΠΑ: Ομιλία Ζελένσκι στο Ινστιτούτο Ρίγκαν της Ουάσιγκτον

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα εκφωνήσει ομιλία το βράδυ στο Ινστιτούτο Ρόναλντ Ρίγκαν στην Ουάσιγκτον, επιδιώκοντας να συγκεντρώσει περισσότερη υποστήριξη για τον πόλεμο κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα.

«Ο πρόεδρος Ρίγκαν κατανοούσε τη Σοβιετική Ενωση και τη Ρωσία. Ηξερε ότι οι ελεύθερες χώρες πρέπει να στέκονται μαζί με αυτοπεποίθηση κάθε φορά που η τυραννία κινείται», ανέφερε στην ανακοίνωση η Οξάνα Μαρκάροβα, πρέσβειρα της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφερόμενη στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο των ΗΠΑ από το 1981 έως το 1989.

Το ΝΑΤΟ δεν αναμένεται να προσκαλέσει την Ουκρανία να γίνει μέλος του κατά τη φετινή του σύνοδο στις 9-11 Ιουλίου. Πολλές χώρες του ΝΑΤΟ θέλουν να δηλώσουν ότι η πορεία της Ουκρανίας προς την ένταξη είναι «μη αναστρέψιμη», αλλά τα μέλη της συμμαχίας εξακολουθούν να διαφωνούν για τη δήλωση της συνόδου κορυφής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT