Τέξας: Διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα

Τέξας: Διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα

Αντιμέτωποι με υψηλές θερμοκρασίες βρίσκονται εκατομμύρια Αμερικανοί στο νοτιοανατολικό Τέξας το οποίο όμως παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έπειτα από το πέρασμα της καταιγίδας Μπέριλ.

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατομμύρια Αμερικανοί στο νοτιοανατολικό Τέξας βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλές θερμοκρασίες σήμερα, χωρίς τη δυνατότητα του κλιματισμού, καθώς η τροπική καταιγίδα Μπέριλ βύθισε στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της περιοχής.

Περίπου 2,3 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, την ώρα που οι θερμοκρασίες προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Η τροπική καταιγίδα Μπέριλ έπληξε χθες το Τέξας, πλημμυρίζοντας λεωφόρους, καταστρέφοντας σπίτια και προκαλώντας ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πέρα από το Τέξας, υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται παράλληλα και στο μεγαλύτερο μέρος των δυτικών ΗΠΑ, από το Σιάτλ έως την Καλιφόρνια και την Αριζόνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT