Βόρεια Κορέα: Στρατιωτική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στη Ρωσία

Βόρεια Κορέα: Στρατιωτική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στη Ρωσία

Εμβαθύνεται η στρατιωτική συνεργασία της Ρωσίας με τη Βόρεια Κορέα, μετά και την πρόσφατη υπογραφή αμοιβαίας αμυντικής συμφωνίας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιπροσωπεία κορυφαίων στρατιωτικών εκπαιδευτών της Βόρειας Κορέας αναχώρησε τη Δευτέρα από τη χώρα για επίσκεψη στη Ρωσία σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Πιονγιάνγκ. Πρόκειται για την πρώτη στρατιωτικού τύπου επίσκεψη από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν αμοιβαία αμυντική συμφωνία. 

Ο πρόεδρος του στρατιωτικού πανεπιστημίου «Κιμ Ιλ Σουνγκ», Κιμ Γκέουμ Τσολ, ηγείται της αντιπροσωπείας των στρατιωτικών εκπαιδευτών και αναχώρησε αεροπορικώς τη Δευτέρα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Το πρακτορείο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την περιοχή της Ρωσίας όπου θα επισκεφθούν ή για τον σκοπό της επίσκεψης. Το πανεπιστήμιο αυτό πάντως, που πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, αποτελεί χώρο εκπαίδευσης για επίλεκτους στρατιωτικούς αξιωματικούς.

Η ανάπτυξη των στρατιωτικών δεσμών των δύο χωρών το τελευταίο διάστημα ανησυχεί αξιωματούχους στη Σεούλ και την Ουάσιγκτον, οι οποίοι έχουν κάνει λόγο για αποστολές όπλων της Πιονγιάνγκ στη Μόσχα ώστε να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ρωσία και Βόρεια Κορέα αρνούνται ότι υπάρχουν τέτοιες συναλλαγές.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT