Βρετανία: Ο Στάρμερ δεσμεύεται να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2,5% του ΑΕΠ

Βρετανία: Ο Στάρμερ δεσμεύεται να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2,5% του ΑΕΠ

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας θα βρίσκεται αυτήν την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής για τα 75 χρόνια του ΝΑΤΟ.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου και ηγέτης του κόμματος των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε σήμερα ότι παραμένει δεσμευμένος στην απόφασή του να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της χώρας του στο 2,5% του ΑΕΠ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται να το επιτύχει χωρίς να παρεκκλίνει από τους δημοσιονομικούς κανόνες αφού προηγουμένως επαναξιολογήσει τη βρετανική αμυντική στρατηγική.

«Δεσμεύομαι σε αυτό το 2,5% αλλά θα πρέπει να προηγηθεί η επαναξιολόγηση», είπε ο Στάρμερ ο οποίος μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής για τα 75 χρόνια του ΝΑΤΟ.

Ο 61χρονος Βρετανός ηγέτης υποστήριξε, πιο συγκεκριμένα, ότι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Ουάσιγκτον είναι μια ευκαιρία για τους Συμμάχους να ενισχύσουν την αποφασιστικότητά τους απέναντι στη Ρωσία. Ο Στάρμερ τόνισε, επιπλέον, ότι είναι σημαντικό οι νατοϊκές χώρες να επαναδεσμευτούν ότι θα στηρίξουν την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT