Μαργαρίτης Σχοινάς: «Οι Γάλλοι γύρισαν την πλάτη σε όποιον ήθελε να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη»

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Οι Γάλλοι γύρισαν την πλάτη σε όποιον ήθελε να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη»

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

«Οι Γάλλοι επιθυμούν το μέλλον της χώρας τους να είναι συνδεδεμένο με την Ευρώπη. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι το περιεχόμενο, όχι οι “ετικέτες”. Αυτό που ο κόσμος επιθυμεί και το εκφράζει μέσω της ψήφου του», υπογράμμισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Το μήνυμα, αντίθετα με τα όσα περίμεναν πολλοί, είναι ότι οι Γάλλοι γύρισαν την πλάτη σε όποιον ήθελε να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν θεωρεί ότι το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να αποδυναμώσει τον γαλλογερμανικό άξονα» και ότι «Γαλλία και Γερμανία θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά, όχι μόνο σε διμερές επίπεδο αλλά και για την προαγωγή της ευρωπαϊκής πολιτικής».

«Η παρουσία του προέδρου Μακρόν ως αρχηγού κράτους έως το 2027 αποτελεί στοιχείο σταθερότητας και συνέχειας», τόνισε ο Μ. Σχοινάς. Ο ίδιος εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι «το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών δεν πρόκειται να αλλάξει τη δυναμική του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Το αποτέλεσμα της άκρας Δεξιάς στην Γαλλία μπορεί να οδηγήσει σε μια αναδιαμόρφωση των διαφόρων ευρωομάδων αλλά οι αριθμοί δεν πρόκειται να αλλάξουν. Είναι εκείνοι που βγήκαν από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου», πρόσθεσε. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT