Μάικλ Μπλούμπεργκ: Δωρεά 1 δισ. δολαρίων στους φοιτητές Ιατρικής του Τζον Χόπκινς

Μάικλ Μπλούμπεργκ: Δωρεά 1 δισ. δολαρίων στους φοιτητές Ιατρικής του Τζον Χόπκινς

«Καθώς οι ΗΠΑ αγωνίζονται να ανακάμψουν από την ανησυχητική μείωση του προσδόκιμου ζωής, αντιμετωπίζουμε σοβαρή έλλειψη γιατρών, νοσηλευτών και επαγγελματιών της δημόσιας υγείας», ανέφερε σε δήλωσή του ο επιχειρηματίας

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεάν δίδακτρα για την πλειοψηφία των σημερινών και μελλοντικών φοιτητών Ιατρικής στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, φέρνει χορηγία στην οποία προχωράει ο επιχειρηματίας και πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Ειδικότερα, ο Μπλούμπεργκ προσέφερε το ποσό των 1 δισ. δολαρίων, προκειμένου να καλύψει τα δίδακτρα των φοιτητών που οι γονείς του κερδίζουν λιγότερα από 300.000 δολάρια ετησίως. Μάλιστα, για τις οικογένειες που έχουν εισόδημα μικρότερο από 175.000 δολάρια, θα καλύπτονται και τα έξοδα διαβίωσης των φοιτητών.

Η δωρεά του κ. Μπλούμπεργκ, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω φιλανθρωπικού οργανισμού, θα αυξήσει επίσης τη βοήθεια στους φοιτητές άλλων προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων των μεταπτυχιακών στη δημόσια υγεία, τη νοσηλευτική και την εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το BBC, η δωρεά επηρεάζει τα δύο τρίτα των ατόμων που φοιτούν ήδη ή είναι υποψήφιοι για την Ιατρική Σχολή του διάσημου πανεπιστημίου, με έδρα το Μέριλαντ.

«Καθώς οι ΗΠΑ αγωνίζονται να ανακάμψουν από την ανησυχητική μείωση του προσδόκιμου ζωής, αντιμετωπίζουμε σοβαρή έλλειψη γιατρών, νοσηλευτών και επαγγελματιών της δημόσιας υγείας», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μπλούμπεργκ.

Κάνοντας λόγο για «υψηλό κόστος» σπουδών στις ιατρικές και νοσηλευτικές σχολές, ανέφερε πως αυτό «πολύ συχνά εμποδίζει τους φοιτητές να εγγραφούν».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του πανεπιστημίου, Ρον Ντάνιελς, δήλωσε ότι «η άρση των οικονομικών εμποδίων στις ευκαιρίες προάγει την αριστεία και την καινοτομία προς όφελος της κοινωνίας».

Σημειώνεται πως η πρόσφατη δωρεά δεν είναι η πρώτη μεγάλη συνεισφορά του Μάικλ Μπλούμπεργκ στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.

Το 2018, το φιλανθρωπικό ίδρυμα του επιχειρηματία, πραγματοποίησε δωρεά 1,8 δισ. δολαρίων, για τη στήριξη των προπτυχιακών φοιτητών.

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT