Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στη Γάζα

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στη Γάζα

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στις συναντήσεις στο Κάιρο, ωστόσο σημειώνει ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να επιτευχθεί συμφωνία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική πρόοδος σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας και την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα χθες, Τρίτη, στο Κάιρο, με τη συμμετοχή Ισραηλινών, Αιγύπτιων και Αμερικανών αξιωματούχων, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στους Times of Israel. Οι συνομιλίες πρόκειται να συνεχιστούν σήμερα, Τετάρτη, στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε ζητήματα σχετικά με την εφαρμογή της πρώτης φάσης της πιθανής συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Οπως διευκρίνισε, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς μέχρι να επιτευχθεί.

Σύμφωνα με «ανώτερη ισραηλινή πηγή» που επικαλείται το κανάλι 12 το βράδυ της Τρίτης, «οι αιγυπτιακές αναφορές για πρόοδο είναι πρόωρες». Οπως προειδοποίησε η ίδια πηγή, «αναμένονται δύσκολες και περίπλοκες διαπραγματεύσεις».

Η ανώνυμη πηγή σημείωσε επίσης ότι «υπάρχουν ανεπίλυτα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και δεν είναι απλά».

Στόχος, «η καλύτερη δυνατή συμφωνία σε λίγες εβδομάδες»

Παρ’ όλα αυτά η πηγή σημείωσε ότι «θα καταβληθεί τεράστια προσπάθεια για να επιτευχθεί συμφωνία», κάνοντας λόγο για «ευκαιρία». «Στόχος είναι να προκύψει η καλύτερη δυνατή συμφωνία μέσα σε λίγες εβδομάδες», κατέληξε.

Ο επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς αναμένεται να παραστεί στις διαπραγματεύσεις, όπως και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου Αμπάς Καμέλ και ο πρωθυπουργός του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι.

Με πληροφορίες από Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT