Κομισιόν: Η Ελλάδα συνδράμει στις πυρκαγιές στην Αλβανία

Κομισιόν: Η Ελλάδα συνδράμει στις πυρκαγιές στην Αλβανία

Οι φωτιές μαίνονται από την αρχή της εβδομάδας στη νότια Αλβανία, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από σχετικό αίτημα της Αλβανίας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η Ελλάδα έστειλε τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στον Δήμο της Δρόπολης, όπως γνωστοποίησε σήμερα η Κομισιόν.

«Οι πυρκαγιές δεν γνωρίζουν σύνορα. Η Ε.Ε έχει κινητοποιήσει πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Ελλάδα για να υποστηρίξει τους τοπικούς παράγοντες στην Αλβανία στον αγώνα τους κατά των πυρκαγιών. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε περαιτέρω την Αλβανία, αν χρειαστεί», σχολίασε σχετικά ο επίτροπος διαχείρισης κρίσεων Γιάνεζ Λέναρτσιτς.

Η κατάσταση επί του εδάφους βελτιώθηκε στη διάρκεια της νύχτας, αλλά το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτακτης Ανάγκης της Ε.Ε. συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση, σε περίπτωση που χρειαστεί περαιτέρω στήριξη, αναφέρει η Κομισιόν.

Υπενθυμίζει παράλληλα ότι έχει συγκεντρώσει ένα στόλο αεροσκαφών και έχει καταρτίσει λίστα διαθέσιμων πυροσβεστών αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, 556 πυροσβέστες από 12 χώρες προετοιμάζονται να βρεθούν στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, όπως στη Γαλλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, έτοιμοι να βοηθήσουν τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η Ε.Ε. έχει συγκεντρώσει ειδικό στόλο διάσωσης πυροσβεστικών αεροσκαφών για αυτό το καλοκαίρι, αποτελούμενο από 28 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα που σταθμεύουν σε 10 κράτη-μέλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT