Γάζα: Τουλάχιστον 31 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στη Χαν Γιουνίς

Γάζα: Τουλάχιστον 31 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στη Χαν Γιουνίς

Η περιοχή που επλήγη είχε αρκετό κόσμο την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα με μάρτυρες που μίλησαν στο BBC

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην είσοδο ενός σχολείου στην πόλη Χαν Γιουνίς της Γάζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήγμα σημειώθηκε σε σκηνές εκτοπισμένων οικογενειών έξω από σχολείο που βρίσκεται στα ανατολικά της Χαν Γιουνίς. Αξιωματούχοι του κοντινού νοσοκομείου Νάσερ ανέφεραν ότι 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οκτώ παιδιά. Παράλληλα, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν. 

Πλάνα που μεταδόθηκαν από το Al Jazeera έδειχναν παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο στην αυλή του σχολείου όταν ξαφνικά σημειώθηκε μια εκκωφαντική έκρηξη. Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εξετάζει τις αναφορές ότι άμαχοι τραυματίστηκαν κατά το συγκεκριμένο πλήγμα. Σύμφωνα με το Ισραήλ, το περιστατικό συνέβη όταν χτύπησε με «πυρομαχικά ακριβείας» έναν μαχητή της Χαμάς που συμμετείχε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Η περιοχή που επλήγη είχε αρκετό κόσμο την ώρα της επίθεσης, σύμφωνα με μάρτυρες που μίλησαν στο BBC, ένας από τους οποίους ανέφερε ότι μέχρι και 3.000 άνθρωποι βρίσκονταν εκεί την ώρα του χτυπήματος. Από άλλα ισραηλινά πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακα έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης υπολογίζεται ότι είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι.

Το Associated Press μετέδωσε ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ και οκτώ ακόμη σε ένα σπίτι στην Ντέιρ αλ-Μπαλάχ, μια περιοχή που βρίσκεται εντός της «ανθρωπιστικής ασφαλούς ζώνης» όπου το Ισραήλ έχει πει στους Παλαιστίνιους να αναζητήσουν εκεί καταφύγιο. 

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT