Ο Ζελένσκι καλεί το ΝΑΤΟ να βοηθήσει την Ουκρανία τώρα, πριν από τις αμερικανικές εκλογές

Ο Ζελένσκι καλεί το ΝΑΤΟ να βοηθήσει την Ουκρανία τώρα, πριν από τις αμερικανικές εκλογές

«Είναι καιρός να πάρουμε αποτελεσματικές αποφάσεις, να δράσουμε και να μην περιμένουμε τον Νοέμβριο ή οποιονδήποτε άλλον μήνα», δήλωσε ο Ζελένσκι μιλώντας στο Ινστιτούτο Ρίγκαν στην Ουάσιγκτον.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέτρεψε τους νατοϊκούς συμμάχους να αναλάβουν αποφασιστική δράση τώρα, βοηθώντας τη χώρα του να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή, αντί να «περιμένουν τον Νοέμβριο» που είναι ο μήνας διεξαγωγής των επερχόμενων αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Μιλώντας κατά την έναρξη της τριήμερης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον την Τρίτη, ο Ζελένσκι κάλεσε τις ΗΠΑ να επιτρέψουν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να πλήττουν στόχους, μεταξύ αυτών και αεροπορικές βάσεις, εντός της Ρωσίας και να βοηθήσουν τη χώρα του να πραγματοποιήσει επιθέσεις στην υπό ρωσικό έλεγχο Κριμαία.

«Είναι καιρός να βγούμε από τις σκιές, να πάρουμε αποτελεσματικές αποφάσεις, να δράσουμε και να μην περιμένουμε τον Νοέμβριο ή οποιονδήποτε άλλον μήνα», δήλωσε ο Ζελένσκι μιλώντας στο Ινστιτούτο Ρίγκαν στην Ουάσιγκτον. «Για αυτόν τον σκοπό, πρέπει να είμαστε δυνατοί και ανένδοτοι. Ολοι μαζί. Και πρώτη από όλους η Αμερική».

Ο τόνος της ομιλίας του Ουκρανού προέδρου αντικατοπτρίζει, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, την αίσθηση του επείγοντος που νιώθει πια η ουκρανική ηγεσία καθώς ο πόλεμος βρίσκεται ήδη στο τρίτο έτος του και ο Ντόναλντ Τραμπ προετοιμάζει την ενδεχόμενη επιστροφή του στον Λευκό Οίκο.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT