Βρετανία: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της «τριπλής δολοφονίας με βαλλίστρα»

Βρετανία: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της «τριπλής δολοφονίας με βαλλίστρα»

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Κάιλ Κλίφορντ, ενός άνδρα ηλικίας 26 ετών, για τον οποίο ανέφερε ότι μπορεί να είναι οπλισμένος και επικίνδυνος

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύζυγος του σχολιαστή αγώνων του BBC, Τζον Χαντ, καθώς και δύο κόρες του ζευγαριού, δολοφονήθηκαν σε επίθεση, με την αστυνομία να αναζητά ως αυτή την ώρα τον δράστη. 

Το βράδυ της Τρίτης, στο Μπούσεϊ, στο Χερτφορντσάιρ, οι τρεις γυναίκες, ηλικίας 25, 28 και 61 ετών, βρέθηκαν «πολύ σοβαρά τραυματισμένες» από αστυνομικούς που κλήθηκαν στο σημείο, αναφέρει η αστυνομία. «Οι γυναίκες, οι οποίες ανήκουν στην ίδια οικογένεια, υπέκυψαν στα τραύματά τους λίγο μετά» την άφιξη των διασωστών..

Τα θύματα είναι η σύζυγος και δύο από τις κόρες ενός εκφωνητή του ραδιοφωνικού σταθμού του BBC, του σχολιαστή ιπποδρομιών Τζον Χαντ, όπως έγινε γνωστό από τον βρετανικό όμιλο. Πηγή που επικαλείται δημοσίευμα του Guardian σημειώνει πως οι τρεις γυναίκες ίσως κρατήθηκαν σε ομηρία για μερικές ώρες, προτού κληθεί η αστυνομία.

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό 26χρονου

Η αστυνομία αναζητά τον Κάιλ Κλίφορντ, έναν άνδρα ηλικίας 26 ετών, η φωτογραφία του οποίου έχει κυκλοφορήσει ευρέως στα βρετανικά ΜΜΕ. Η αστυνομία, η οποία ανέφερε πως ο Κλίφορντ σχετίζεται με τους θανάτους, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, ενώ σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως ο άνδρας μπορεί να είναι οπλισμένος και επικίνδυνος.

Σύμφωνα με τον Τζον Σίμπσον, τον αρχηγό της αστυνομίας του Χερτφορντσάιρ, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η επίθεση ήταν «στοχευμένη» εναντίον των θυμάτων και προτρέπουν τους πολίτες να μην προσεγγίζουν τον ύποπτο, που «θα μπορούσε να είναι οπλισμένος με μία βαλλίστρα».

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασθενοφόρων της ανατολικής Αγγλίας ανέφερε πως «μας κάλεσαν γύρω στις 7 την Τρίτη, σε ένα ακίνητο στο Ashlyn Close, στο Μπούσεϊ. Τρία ασθενοφόρα, δύο ακόμα οχήματα και εναέρια μέσα εστάλησαν στον τόπο του συμβάντος. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες της ομάδας, τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στον τόπο του συμβάντος».

Μια γυναίκα που ζει στην περιοχή όπου διαπράχθηκε το φονικό δήλωσε: «Ηταν μεταξύ 6.30 και 7 χθες και ακούστηκε κάποιος να ουρλιάζει. Στη συνέχεια, οι κραυγές έγιναν πιο τσιριχτές και είπα “αυτό είναι σίγουρα μια γυναίκα που ουρλιάζει”. Μέσα σε 15 λεπτά επικράτησε το απόλυτο χάος».

«Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να προστατεύσουμε τη δημόσια ασφάλεια και να εντοπίσουμε τον Κάιλ Κλίφορντ, ο οποίος αναζητείται σε σχέση με τη δολοφονία των τριών γυναικών, σε ένα περιστατικό που πιστεύουμε ότι είναι στοχευμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος δε στον ύποπτο, τον κάλεσε να «έλθει σε επικοινωνία με την αστυνομία». «Κάιλ, αν βλέπεις ή ακούς, παρακαλώ επικοινώνησε με την αστυνομία μέσω του 999».

Η υπουργός Εσωτερικών, Ιβέτ Κούπερ, χαρακτήρισε, σε ανάρτησή της στο Χ, αυτή την επίθεση «βαθιά σοκαριστική». «Εχουμε αναπτύξει εκτεταμένες αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορες τοποθεσίες στο βόρειο Λονδίνο, αλλά και στην περιοχή Μπούσεϊ… Η επιχείρηση περιλαμβάνει ένοπλους αστυνομικούς και εξειδικευμένες ομάδες έρευνας που ανταποκρίνονται σε ένα φρικτό περιστατικό, στο οποίο εμπλέκεται κάτι που προς το παρόν πιστεύεται ότι είναι μια βαλλίστρα, αλλά μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί και άλλα όπλα», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από BBC, The Guardian, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT