Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ ηγούνται μιας «συμμορίας» που πολεμά τη Ρωσία

Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ ηγούνται μιας «συμμορίας» που πολεμά τη Ρωσία

Η αντίδραση της Μόσχας για την πρώτη παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα σχέδια για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία δείχνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται μιας «πολεμικής συμμορίας» που πολεμά τη Ρωσία, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν δήλωσε νωρίτερα ότι μια πρώτη παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών F-16 κατευθύνεται ήδη στην Ουκρανία από τη Δανία και την Ολλανδία, τα οποία αναμένεται να πετάξουν πάνω από τον ουκρανικό ουρανό μέσα στο καλοκαίρι. 

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι σε εξέλιξη η μεταφορά αεροσκαφών F-16 από τη Δανία και την Ολλανδία, προς την Ουκρανία», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. «Τα αεροσκάφη αυτά θα πετάξουν στον ουκρανικό ουρανό αυτό το καλοκαίρι», πρόσθεσε. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, είπε ότι αναμένει σήμερα να ληφθούν αποφάσεις για νέες παραδόσεις αεροσκαφών F-16 στη χώρα του.

«Σήμερα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στην Ουάσιγκτον. Θα υπάρξει, ιδίως, μια απόφαση για τα F-16 πολύ σύντομα. Αυξάνουμε τον αριθμό των αεροσκαφών που είναι διαθέσιμα για την Ουκρανία», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT