Σιγκαπούρη: Ακρίδες για μεσημεριανό… με σφραγίδα του κράτους

Σιγκαπούρη: Ακρίδες για μεσημεριανό… με σφραγίδα του κράτους

Τα έντομα θα εκτρέφονται με βάση τα πρότυπα των αρμόδιων αρχών της χώρας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κρατική υπηρεσία τροφίμων της Σιγκαπούρης ενέκρινε 16 είδη βρώσιμων εντόμων για πώληση και κατανάλωση στη χώρα, σύμφωνα με δημόσια εγκύκλιο που απευθύνεται στους εμπόρους τροφίμων.

«Με άμεση ισχύ, η υπηρεσία θα επιτρέψει την εισαγωγή εντόμων και προϊόντων εντόμων», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Τροφίμων της Σιγκαπούρης (SFA). Τα έντομα που εγκρίθηκαν από την SFA περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ακρίδες και διάφορα είδη σκαθαριών.

«Αυτά τα έντομα και τα προϊόντα εντόμων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανθρώπινη κατανάλωση ή ως ζωοτροφές», ανέφερε η SFA, προσθέτοντας ότι τα έντομα δεν μπορούν να «συλλεχθούν από τη φύση». «Απαιτούνται έγγραφα για να αποδειχθεί ότι τα έντομα εκτρέφονται σε εγκαταστάσεις που θα ρυθμίζονται από την αρμόδια αρχή», ανέφερε η SFA.

Το CNN επικοινώνησε με την SFA σχετικά με τη νέα νομοθεσία. Ενας εκπρόσωπος της υπηρεσίας δήλωσε ότι τα έντομα που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο «θα πρέπει να υποβληθούν σε αξιολόγηση για να διασφαλιστεί ότι είναι κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση». 

Στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου η κατανάλωση εντόμων αποτελεί κάτι περίεργο αν όχι αηδιαστικό για κάποιους. Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν καταγράψει περισσότερα από 2.100 βρώσιμα είδη εντόμων, πολλά από τα οποία είναι γεμάτα με σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Χρησιμεύουν επίσης ως βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης σε αντίθεση με την κατανάλωση ζώων που κατά την εκτροφή τους παράγουν μεγάλες ποσότητες μεθανίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT