Ιαπωνία: Κολυμβήτρια διασώθηκε 80 χλμ. ανοιχτά των ακτών μετά από 36 ώρες στη θάλασσα

Ιαπωνία: Κολυμβήτρια διασώθηκε 80 χλμ. ανοιχτά των ακτών μετά από 36 ώρες στη θάλασσα

Οπως είπε στους διασώστες, καθώς κολυμπούσε με ένα στρογγυλό σωσίβιο, άρχισε να παρασύρεται στα ανοιχτά και της ήταν αδύνατο να επιστρέψει

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία γυναίκα που παρασύρθηκε στα ανοιχτά ενώ κολυμπούσε σε παραλία της Ιαπωνίας, διασώθηκε περίπου 80 χιλιόμετρα από τις ακτές, μετά από 36 ώρες στη θάλασσα. 

Η 21χρονη Κινέζα κολυμπούσε στην παραλία Σιραχάμα Οχάμα με ένα φίλο της, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, όταν παρασύρθηκε από τα ρεύματα. Ο φίλος της σήμανε άμεσα συναγερμό κι έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό και τη διάσωσή της. 

«Ηταν γύρω στις 19.55 της 8ης Ιουλίου, όταν ενημερωθήκαμε μετά την αναφορά του φίλου της σε ένα μίνι μάρκετ πως αγνοείτο», ανέφερε η τοπική ακτοφυλακή. 

Εντοπίστηκε τελικά στα ανοικτά του νότιου άκρου της χερσονήσου Μπόσο της Τσίμπα από ένα φορτηγό πλοίο στις 7.48 το πρωί της Τετάρτης, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Δύο μέλη του πληρώματος ενός μικρότερου κοντινού δεξαμενόπλοιου επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτου και πήδηξαν στη θάλασσα για να τη σώσουν.

«Η απόσταση σε ευθεία γραμμή (σ.σ μεταξύ της παραλίας και του σημείου διάσωσης) ήταν 80 χλμ., ωστόσο προφανώς παρασύρθηκε σε μεγαλύτερη απόσταση», δήλωσε ντόπιος αξιωματούχος. 

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, αφού διατηρούσε τη διαύγειά της, ενώ έπασχε από ελαφρά αφυδάτωση. 

Οπως είπε στους διασώστες, καθώς κολυμπούσε με ένα στρογγυλό σωσίβιο, άρχισε να παρασύρεται στα ανοιχτά και της ήταν αδύνατο να επιστρέψει. 

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT