«Μωρό – θαύμα»: Αγοράκι ενός έτους επέζησε δύο μέρες μόνο του σε αυτοκινητόδρομο εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας

«Μωρό – θαύμα»: Αγοράκι ενός έτους επέζησε δύο μέρες μόνο του σε αυτοκινητόδρομο εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας

Νωρίτερα, η μητέρα του είχε συλληφθεί και ο τετράχρονος αδερφός του είχε βρεθεί νεκρός σε λίμνη.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μωρό-θαύμα» χαρακτήρισε ο σερίφης της Λουιζιάνα ένα μωρό ενός έτους που επέζησε δύο ημέρες μόνο του στον δρόμο και εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, προτού το εντοπίσει ένας οδηγός φορτηγού. 

Το μωρό, του οποίου ο τετράχρονος αδερφός είχε βρεθεί νωρίτερα νεκρός, παρότι έφερε τσιμπήματα από έντομα, ήταν κατά τ’άλλα σε καλή κατάσταση. 

Όπως γνωστοποίησε ο Γκάρι Γκίλορι, σερίφης του Κέλκασου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη, η σορός του τετράχρονου εντοπίστηκε σε μία λίμνη, πίσω από έναν σταθμό στάσης στον αυτοκινητόδρομο 10, κοντά στα σύνορα της πολιτείας του Τέξας.

Τελευταία φορά είχε θεαθεί το περασμένο Σάββατο μαζί με τη μητέρα του και τον ενός έτους αδερφό του. 

Φοβούμενες οι αρχές και πως και το μωρό ήταν νεκρό, ξεκίνησαν μια επιχείρηση έρευνας στο νερό της λίμνης – όπου είχε βρεθεί νεκρός και ο αδερφός του. Ωστόσο, λίγο αργότερα, ένας οδηγός φορτηγού κάλεσε το 911, ενημερώνοντας πως είχε βρει το μωρό να μπουσουλάει στην άκρη του αυτοκινητόδρομου. 

«Θεωρούμε το μωρό αυτό μόλις ενός έτους μωρό-θαύμα, επειδή ήταν ακόμα ζωντανό», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο Γκίλορι. 

Τη Δευτέρα, έπληξε το ανατολικό Τέξας ο τυφώνας Beryl, με αποτέλεσμα η επιχείρηση έρευνας να διεξαχθεί σε συνθήκες ισχυρής βροχόπτωσης και θυελλωδών ανέμων

«Το παιδί αυτό πέρασε δύο μέρες στην άκρη του αυτοκινητόδρομου εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών. Δόξα τω θεώ που το είδε ο οδηγός» σημείωσε ο σερίφης. 

Οι αρχές της Λουϊζιάνα εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης της 25χρονης μητέρας, η οποία συνελήφθη τελικά την Τρίτη στο Μέριντιαν του Μισισιπή, σε απόσταση άνω των 550 χιλιομέτρων από το σημείο όπου βρέθηκαν τα παιδιά της. Καθώς εντοπίστηκε χωρίς το ενός έτους μωρό της, οι έρευνες των αρχών για το βρέφος συνεχίστηκαν έως ότου αυτό βρέθηκε τελικά σε χαντάκι, στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου. 

Η 25χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της μη αναφοράς εξαφάνισης παιδιού. 

Εκκρεμούν τα αποτελέσματα της νεκροψίας για το τετράχρονο παιδί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμη οι έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του. 

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT