Βρετανία: Ποιος θα είναι ο επόμενος ηγέτης των Τόρις;

Βρετανία: Ποιος θα είναι ο επόμενος ηγέτης των Τόρις;

Το κόμμα μπαίνει σε φάση ανασύνταξης, με ορίζοντα πια τον ερχόμενο Οκτώβριο και το συνέδριο των Συντηρητικών στο Μπέρμιγχαμ  

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράταξη των Βρετανών Συντηρητικών επέστρεψε στην αντιπολίτευση έπειτα από 14 χρόνια.

Η συντριπτική ήττα που υπέστη στις εκλογές της 4ης Ιουλίου ήταν η χειρότερη που έχει υποστεί στα χρονικά, μια ήττα που οδηγεί εκ των πραγμάτων το κόμμα σε τροχιά αλλαγών και ανασύνταξης.

Οι Τόρις βρέθηκαν «ξαφνικά», το βράδυ της 4ης Ιουλίου, με περίπου 250 βουλευτές λιγότερους. Είχαν σχεδόν 380 και (απ)έμειναν με 121. Μεταξύ εκείνων που έμειναν εκτός Bουλής ήταν μάλιστα πρώην υπουργοί (ο Τζέικομπ Ρις-Μογκ, ο Γκραντ Σαπς κ.ά.), μια πρώην πρωθυπουργός (η Λιζ Τρας) και μία διεκδικήτρια της κομματικής ηγεσίας και πρωθυπουργίας (η Πένι Μόρντοντ).   

Ο πρώην πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι παραιτείται από την κομματική ηγεσία, πράγμα μάλλον αναμενόμενο έπειτα από μια τόσο συντριπτική ήττα.

Ποιος θα τον διαδεχθεί, όμως, στο τιμόνι της Συντηρητικής παράταξης;

Η Κέμι Μπάντενοχ, ο Τομ Τούγκενχατ, ο Τζέιμς Κλέβερλι, η Πρίτι Πατέλ, η Σουέλα Μπρέιβερμαν και ο Ρόμπερτ Τζένρικ παρουσιάζονται ως πιθανοί διεκδικητές της κομματικής ηγεσίας, με ορίζοντα πια τον ερχόμενο Οκτώβριο οπότε πρόκειται να πραγματοποιηθεί το συνέδριο των Συντηρητικών (Conservative Party Conference) στο Μπέρμιγχαμ.   

Με πληροφορίες από the Spectator

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT