Η G7 καταγγέλλει την επέκταση των οικισμών του Ισραήλ στη Δυτική Οχθη

Η G7 καταγγέλλει την επέκταση των οικισμών του Ισραήλ στη Δυτική Οχθη

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά (G7) κατήγγειλαν την κίνηση του Ισραήλ να επεκτείνει τους οικισμούς του στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, λέγοντας ότι είναι «αντιπαραγωγική για την υπόθεση της ειρήνης».

Το Ισραήλ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι επρόκειτο να νομιμοποιήσει πέντε φυλάκια στη Δυτική Οχθη, να ιδρύσει τρεις νέους οικισμούς και να καταλάβει τεράστιες εκτάσεις γης όπου οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.

Η G7 –στην οποία συμμετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία– καταδίκασε την κίνηση αυτή και κάλεσε το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του.

«Επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για διαρκή και βιώσιμη ειρήνη στη βάση της λύσης των δύο κρατών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 κάλεσαν επίσης το Ισραήλ να αποδεσμεύσει όλα τα εναπομείναντα παρακρατηθέντα φορολογικά έσοδα στην Παλαιστινιακή Αρχή, λέγοντας ότι η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας στη Δυτική Οχθη είναι «κρίσιμη για την περιφερειακή ασφάλεια».

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT