CNN: Απετράπη ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του επικεφαλής της Rheinmetall

CNN: Απετράπη ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του επικεφαλής της Rheinmetall

Η γερμανική οπλοβιομηχανία Rheinmetall παράγει βλήματα πυροβολικού και στρατιωτικά οχήματα για την Ουκρανία

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες φέρονται να πληροφορήθηκαν νωρίτερα μέσα στο 2024 ότι η Ρωσία σχεδίαζε να δολοφονήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής οπλοβιομηχανίας Rheinmetall, η οποία παράγει βλήματα πυροβολικού και στρατιωτικά οχήματα για την Ουκρανία, όπως μετέδωσε σήμερα το CNN, επικαλούμενο πέντε Αμερικανούς και δυτικούς αξιωματούχους που τήρησαν την ανωνυμία τους.

Οταν οι Αμερικανοί έμαθαν για το σχέδιο δολοφονίας του Πάπεργκερ, φέρονται να ενημέρωσαν το Βερολίνο και έτσι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας κινητοποιήθηκαν αναλόγως. Υψηλόβαθμος Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι το Βερολίνο είχε προειδοποιηθεί για το σχέδιο από τις ΗΠΑ.

CNN: Απετράπη ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του επικεφαλής της Rheinmetall-1
Ο Γερμανός καγκελάριος, Oλαφ Σολτς (δεξιά), συνοδευόμενος από την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν (αριστερά) και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Rheinmetall Aρμιν Πάπεργκερ. – Φωτ.: AP

Το σχέδιο δολοφονίας του διευθύνοντος συμβούλου της Rheinmetall, Αρμιν Πάπεργκερ ήταν ένα ανάμεσα σε διάφορα άλλα που σχεδίαζε η ρωσική κυβέρνηση για τη δολοφονία στελεχών της αμυντικής βιομηχανίας σε όλη την Ευρώπη που υποστηρίζουν την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας, αναφέρει το αμερικανικό μέσο. 

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Πάπεργκερ ήταν ένας προφανής στόχος: η εταιρεία του, η Rheinmetall, είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής των κρίσιμης σημασίας βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών που έχουν γίνει το όπλο που μπορεί να κάνει τη διαφορά στον πόλεμο φθοράς της Ουκρανίας. Σημειώνεται ότι η οπλοβιομηχανία θα ανοίξει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ένα εργοστάσιο παραγωγής τεθωρακισμένων σε ουκρανικό έδαφος. 

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αρνήθηκε να σχολιάσει την ύπαρξη του ρωσικού σχεδίου και την προειδοποίηση των ΗΠΑ προς τη Γερμανία. Ωστόσο, η εκπρόσωπος του Συμβουλίου, Αντριέν Γουάτσον ανέφερε ότι «η εντεινόμενη εκστρατεία υπονόμευσης της Ρωσίας είναι κάτι που λαμβάνουμε εξαιρετικά σοβαρά υπόψη και έχουμε επικεντρωθεί πολύ τους τελευταίους μήνες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συζητήσει αυτό το θέμα με τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ και εργάζονται ενεργά και από κοινού για την αποκάλυψη και παρεμπόδιση αυτών των δραστηριοτήτων».

«Εχουμε επίσης καταστήσει σαφές ότι οι ενέργειες της Ρωσίας δεν θα αποτρέψουν τους συμμάχους από το να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία», πρόσθεσε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT