Νέα Υόρκη: Παρ’ ολίγον σύγκρουση δύο αεροπλάνων στον αέρα (βίντεο)

Νέα Υόρκη: Παρ’ ολίγον σύγκρουση δύο αεροπλάνων στον αέρα (βίντεο)

Στο πλάνο, καταγράφονται δύο επιβατικά αεροπλάνα να διασχίζουν τον ουρανό σε απόσταση περίπου 200 μέτρων το ένα από το άλλο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία «παρ’ ολίγον σύγκρουση» στον αέρα κατέγραψε κάμερα περιπολικού στη Νέα Υόρκη. 

Στο πλάνο, δύο επιβατικά αεροπλάνα φαίνονται να διασχίζουν τον ουρανό σε απόσταση περίπου 221 μέτρων το ένα από το άλλο, σύμφωνα με το BBC.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας, σε σχετικά μικρό ύψος από το αεροδρόμιο Syracuse Hancock, και σε αυτό ενεπλάκησαν ένα αεροσκάφος των αερογραμμών Delta που είχε μόλις απογειωθεί και ένα των American Airlines που βρισκόταν σε φάση προσγείωσης. Αθροιστικά, σε τα αεροπλάνα επέβαιναν 159 άτομα. 

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι διερευνά περιστατικό κατά το οποίο πτήση ματαίωσε την προσγείωσή της, καθώς ένα άλλο αεροπλάνο προφανώς απογειωνόταν από τον ίδιο διάδρομο.

Η «παρ’ ολίγον σύγκρουση», σημειώθηκε αμέσως μετά την εκτροπή ενός αεροσκάφους. 

«Ενας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας έδωσε εντολή στο αεροσκάφος PSA Airlines 5511 να κάνει τον γύρο στο διεθνές αεροδρόμιο Syracuse Hancock για να το κρατήσει σε απόσταση από ένα αεροσκάφος που αναχωρούσε από τον ίδιο διάδρομο», ανέφερε εκπρόσωπος της FAA σε ανακοίνωσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT