Νεπάλ: Δέκα νεκροί και 63 αγνοούμενοι λόγω κατολισθήσεων [βίντεο]

Νεπάλ: Δέκα νεκροί και 63 αγνοούμενοι λόγω κατολισθήσεων [βίντεο]

Παρασύρθηκαν δύο λεωφορεία και έπεσαν σε ένα ποτάμι, κατά τις Αρχές, στη χώρα των Ιμαλαΐων

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατολισθήσεις στο Νεπάλ παρέσυραν δύο λεωφορεία με τουλάχιστον 63 επιβαίνοντες σε ποτάμι σήμερα, Παρασκευή, ενώ κατολισθήσεις σε άλλα σημεία της ορεινής χώρας σκότωσαν τουλάχιστον 10 ανθρώπους, ανακοίνωσε η αστυνομία στη χώρα των Ιμαλαΐων.

Δεκάδες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Νεπάλ από τα μέσα Ιουνίου, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Την Παρασκευή, οι Αρχές κινητοποίησαν τον στρατό και την αστυνομία για να αναζητήσουν τους 66 αγνοούμενους επιβάτες που παρασύρθηκαν στον ποταμό Τρισούλι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Τσιτουάν, περίπου 86 χιλιόμετρα δυτικά του Κατμαντού, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Νταν Μπαάντουρ Κάρκι.

«Δυο λεωφορεία, το ένα με 24 επιβάτες και το άλλο με 42 επιβάτες, παρασύρθηκαν εξαιτίας κατολίσθησης στον ποταμό Τρισούλι», δήλωσε αρχικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χιμανάντα Μπουσάλ, αξιωματούχος στην περιφέρεια Τσίτουαν.

Από τους 66 ανθρώπους που μετέφεραν συνολικά τα δυο λεωφορεία, μόλις τρεις επιβάτες μπόρεσαν να διαφύγουν προτού τα οχήματα συντριβούν στο ποτάμι και τους προσφέρονται φροντίδες σε νοσοκομείο, διευκρίνισε κατόπιν.

«Δεν είμαστε σίγουροι για τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων (που αγνοούνται), καθώς τα λεωφορεία μπορεί να είχαν πάρει κι άλλους (επιβάτες) καθ’ οδόν», πρόσθεσε. «Το ποτάμι έχει φουσκώσει και δεν έχει ακόμη βρεθεί κανένας άλλος».

Στην περιοχή Κάσκι, 150 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατολισθήσεις παρέσυραν τρία σπίτια, πρόσθεσε ο κ. Κάρκι.

Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 91 ανθρώπους στο Νεπάλ από τα μέσα Ιουνίου.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, Πούσπα Καμάλ Νταάλ, εξέφρασε τη λύπη του για τις καταστροφές και έδωσε εντολή στις κυβερνητικές υπηρεσίες να διεξαγάγουν αποτελεσματικές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT