Η «Μπέριλ» έβγαλε εκατοντάδες κροκοδείλους στους δρόμους

Η «Μπέριλ» έβγαλε εκατοντάδες κροκοδείλους στους δρόμους

Τα νερά «φούσκωσαν» λόγω των βροχοπτώσεων, ευνοώντας τη μεταφορά των κροκοδείλων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις από τον τυφώνα Μπέριλ και νωρίτερα από την τροπική καταιγίδα Αλμπέρτο, που έπληξαν το Τέξας, ώθησαν εκατοντάδες κροκοδείλους νοτιότερα, σε αστικές περιοχές του βόρειου Μεξικού. 

Σύμφωνα με τις Αρχές, μέχρι στιγμής οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αιχμαλωτίσει και απομακρύνει συνολικά τουλάχιστον 200 κροκοδείλους από πολλές πόλεις της πολιτείας Ταμαουλίπας, στα βόρεια της χώρας. 

«Οι πρόσφατες βροχές ανέβασαν τη στάθμη των υδάτων στα συστήματα των λιμνοθαλασσών, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση των εμφανίσεων κροκοδείλων» εξήγησε η επικεφαλής της περιβαλλοντικής υπηρεσίας της Ταμαουλίπας, Καρίνα Σαλντιμπάρ. 

Το πρόβλημα μπορεί να συνεχιστεί, ανέφερε η υπηρεσία, σημειώνοντας ότι «καθώς η στάθμη του νερού μειώνεται σε δρόμους και αποχετευτικά δίκτυα που είχαν πλημμυρίσει, θα αποκαλύπτονται κι άλλοι κροκόδειλοι και οι εμφανίσεις τους θα αυξηθούν». 

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT