Χαμάς: Πρόταση για ενιαία κυβέρνηση εκτός κομμάτων για όλα τα παλαιστινιακά εδάφη

Χαμάς: Πρόταση για ενιαία κυβέρνηση εκτός κομμάτων για όλα τα παλαιστινιακά εδάφη

Η Χαμάς πρότεινε τον σχηματισμό ανεξάρτητης κυβέρνησης εκ προσωπικοτήτων που δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Χαμάς πρότεινε τον σχηματισμό ανεξάρτητης κυβέρνησης εκ προσωπικοτήτων που δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα για τη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Οχθης μετά τον πόλεμο, δήλωσε μέλος του πολιτικού γραφείου του ισλαμικού κινήματος που διοικεί τον παλαιστινιακό θύλακο. Απώτερος στόχος η διεξαγωγή εκλογών σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη.

«Προτείναμε μία ακομμάτιστη κυβέρνηση με εθνικές αρμοδιότητες για να κυβερνήσει τη Γάζα και τη Δυτική Οχθη μετά τον πόλεμο», δηλώνει ο Χοσάμ Μπαντράν σε ανακοίνωση με θέμα τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στην Ντόχα και στο Κάιρο μέσω μεσολαβητών μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, του Κατάρ και της Αιγύπτου, με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων και την κατάπαυση των εχθροπραξιών.

«Η διακυβέρνηση της Γάζας μετά τον πόλεμο αποτελεί εσωτερική παλαιστινιακή υπόθεση στην οποία δεν θα πρέπει να υπάρξει εξωτερική παρέμβαση και δεν πρόκειται να συζητήσουμε το θέμα της μεταπολεμικής Γάζας με οποιαδήποτε ξένη πλευρά», προσθέτει ο κ. Μπαντράν.

Με τους μεσολαβητές

Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς δήλωσε στο AFP, χωρίς να κατονομάζεται, ότι η πρόταση για την κυβέρνηση από ανεξάρτητες προσωπικότητες παρουσιάστηκε «από κοινού με τους μεσολαβητές».

Η κυβέρνηση αυτή θα διαχειρίζεται «τις υποθέσεις της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Οχθης κατά την πρώτη μεταπολεμική φάση και θα χαράξει τον δρόμο για εκλογές».

Η δημοτικότητα της Χαμάς έχει ανέλθει σημαντικά μεταξύ των Παλαιστινίων, όχι μόνο στη Γάζα, την οποία ήλεγχε μέχρι την ισραηλινή αντεπίθεση στα μέσα Οκτωβρίου, αλλά και στη Δυτική Οχθη, που ακόμη διοικεί η πιο μετριοπαθής παλαιστινιακή οργάνωση Φατάχ του γηράσκοντος ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT