Μπελέρης: Ελαβε άδεια για να ορκιστεί ευρωβουλευτής

Μπελέρης: Ελαβε άδεια για να ορκιστεί ευρωβουλευτής

Θα πετάξει το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Στρασβούργο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αδεια για να ορκιστεί ευρωβουλευτής στο Στρασβούργο της Γαλλίας έλαβε ο φυλακισμένος Φρέντης Μπελέρης από τις αλβανικές Αρχές.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η εν λόγω άδεια χορηγήθηκε μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν. Στο πλαίσιο αυτό, θα πετάξει το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Στρασβούργο.

Σχετικά με την εξέλιξη, κυβερνητική πηγή αναφέρει πως έγινε το αυτονόητο. «Εχουν προκηρυχθεί νέες εκλογές στην Χειμάρρα και θέλουμε να είναι ελεύθερες και δικαιες», σημειώνει η ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντης Μπελέρης εξελέγη ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Στις αρχές Ιουλίου η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στα Τίρανα αποφάσισε την αφαίρεση του αξιώματος του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας από τον Μπελέρη.

Σχοινάς: Δικαίωση ότι ο Μπελέρης θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του

Στο μεταξύ, με ανάρτησή του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς γράφει ότι «ο σεβασμός του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι βασικό στοιχείο κάθε ευνομούμενης πολιτείας». 

«Δικαίωση το ότι ο Φρέντη Μπελέρης θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του και θα συμμετάσχει στις ψηφοφορίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο», σημειώνει ο κ. Σχοινάς. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT