Μπάιντεν: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν στο πλαίσιο για κατάπαυση του πυρός

Μπάιντεν: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν στο πλαίσιο για κατάπαυση του πυρός

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν «επί του πλαισίου», που θα μπορούσε στο μέλλον να οδηγήσει σε εκεχειρία και απελευθέρωση των ομήρων 

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν «επί του πλαισίου», που θα μπορούσε στο μέλλον να οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων. 

«Πριν από έξι εβδομάδες παρουσίασα ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για το πώς θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και επιστροφή των ομήρων στην πατρίδα τους. Υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει και αυτά τα ζητήματα είναι πολύπλοκα, αλλά το πλαίσιο αυτό έχει πλέον συμφωνηθεί τόσο από το Ισραήλ όσο και από τη Χαμάς» έγραψε στο X ο Αμερικανός πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Η ομάδα μου σημειώνει πρόοδο και είμαι αποφασισμένος να τα καταφέρουμε».

Την περασμένη εβδομάδα Ισραήλ και Χαμάς επιβεβαιώναν πως είχαν «ανταλλάξει ιδέες» με τους διαμεσολαβητές, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου. 

Η Χαμάς ζητούσε, μεταξύ άλλων, την πλήρη αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Λωρίδα της Γάζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT