Συνομιλία των υπουργών Αμυνας ΗΠΑ και Ρωσίας με φόντο την Ουκρανία – Η δεύτερη σε 15 ημέρες

Συνομιλία των υπουργών Αμυνας ΗΠΑ και Ρωσίας με φόντο την Ουκρανία – Η δεύτερη σε 15 ημέρες

Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ρωσίας, ανέφερε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Λόιντ Οστιν και ο Ρώσος ομόλογός του, Αντρέι Μπελούσοφ, συνομίλησαν την Παρασκευή, για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ρωσίας, ανέφερε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Σαμπρίνα Σινγκ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Οστιν επισήμανε τη σημασία να διατηρηθούν οι ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, περισσότερο από δύο χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Κληθείσα να αναφερθεί στο περιεχόμενο της συνομιλίας, η Σαμπρίνα Σινγκ αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε πως κατά την τηλεφωνική συνομιλία συζητήθηκε «το θέμα της πρόληψης των απειλών για την ασφάλεια, καθώς και της μείωσης του κινδύνου μιας πιθανής κλιμάκωσης».

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT