Τηλεοπτική σειρά: Η «Μις Μέρκελ» και ο σκύλος της, Πούτιν

Τηλεοπτική σειρά: Η «Μις Μέρκελ» και ο σκύλος της, Πούτιν

Σειρά με τον χαρακτήρα της τέως καγκελαρίου σε ρόλο ντετέκτιβ θα προβάλλεται και μεταγλωττισμένη στην Ιταλία από το κρατικό κανάλι RAI

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία χρόνια μετά την αποχώρησή της από την πολιτική, η Αγκελα Μέρκελ «εμφανίζεται» ξανά σε έναν απρόσμενο ρόλο και τόπο. Λύνοντας μυστηριώδη εγκλήματα συνοδεία του σκύλου της, Χέλμουτ, η τέως καγκελάριος της Γερμανίας μετατρέπεται σε «Μις Μέρκελ» (κατά παράφραση της Μις Μαρπλ, της διάσημης ηρωίδας των μυθιστορημάτων της Αγκαθα Κρίστι) και πρωταγωνιστεί σε σειρά που θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στην Ιταλία από το εθνικό δίκτυο RAI.

Βεβαίως, η τέως καγκελάριος δεν θα είναι παρούσα στη σειρά. Τον χαρακτήρα της θα ενσαρκώνει η ηθοποιός Καταρίνα Θάλμπαχ, ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γερμανία. Η ίδια η ηθοποιός είχε δηλώσει σε περυσινή συνέντευξή της ότι δεν θα έχανε ποτέ της την ευκαιρία να υποδυθεί την Αγκελα Μέρκελ. «Είμαι στην ίδια ηλικία με αυτήν, προέρχομαι και εγώ από την πρώην Ανατολική Γερμανία, αγαπώ επίσης τη φυσική. Επομένως, έχουμε πολλά που μας συνδέουν», εξήγησε. Συμπτωματικά η Θάλμπαχ είχε γνωρίσει από κοντά τη Μέρκελ σε ένα κομμωτήριο το 2005, λίγους μήνες μετά την άνοδό της στην καγκελαρία.

Βασισμένη σε ένα από τα best seller μυθιστορήματα του Γερμανού συγγραφέα Ντέιβιντ Σάφιερ, η σειρά έχει απλή υπόθεση: Η συνταξιούχος «Μέρκελ» δεν έχει μεν εγκαταλείψει τα χρωματιστά μπλέιζερ και τη χαρακτηριστική κόμμωση, αλλά έχει αποσυρθεί με τον σύζυγό της και τον σκύλο τους (που στο βιβλίο ονομάζεται Πούτιν) στο Ούκερμαρκ, τη γενέτειρά της, στα βορειοανατολικά του Βερολίνου. Ομως η πάλαι ποτέ πιο ισχυρή πολιτικός της Ευρώπης βαριέται τις ατέλειωτες ώρες κηπουρικής, τo μαγείρεμα και την πεζοπορία, και τελικά ψάχνει να βρει ενδιαφέρον στα ανεξιχνίαστα εγκλήματα. Το αποτέλεσμα είναι ένα είδος αστυνομικής σειράς με αρκετές δόσεις «γερμανικού χιούμορ».

Τηλεοπτική σειρά: Η «Μις Μέρκελ» και ο σκύλος της, Πούτιν-1
Η ηθοποιός Καταρίνα Θάλμπαχ πρωταγωνιστεί στη σειρά «Miss Merkel» με τον σκύλο της, Πούτιν.

Ο γενικός τόνος που διαπνέει τη σειρά είναι ελαφρύς, αλλά δεν λείπουν και οι νύξεις για την εποχή της Μέρκελ ως πολιτικού. Για παράδειγμα, σε μία σκηνή που η Μέρκελ παρακολουθεί μια μάλλον ανιαρή παράσταση ενός τοπικού ερασιτεχνικού θιάσου, σχολιάζει: «Σε σύγκριση με τις έξι ώρες στην Οπερα του Πεκίνου με τον Σι Τζινπίνγκ, όλα τα άλλα είναι παιχνιδάκι».

Δεν σχολίασε

Η Μέρκελ, της οποίας η αυτοβιογραφία θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία αυτό το φθινόπωρο, αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίως τη σειρά. Οι συμπατριώτες της Γερμανοί, πάντως, φαίνεται να την ευχαριστήθηκαν. Ο πρώτος κύκλος συγκέντρωσε 3 εκατομμύρια θεατές. Δεν έλειψαν βέβαια και οι αρνητικές κριτικές, με την εφημερίδα Dresdner Neue Nachrichten να την αποκαλεί «κάπως άχρωμη» και τη Frankfurter Algemaine να την περιγράφει ως «εντελώς ανόητη».

Πολλοί Ιταλοί απόρησαν με την επιτυχία της σειράς και την απόφαση της κρατικής τους τηλεόρασης να πληρώσει για τη μεταγλώττιση και την προβολή της. «Το μόνο που μας έλειπε ήταν μια σειρά με τη Μέρκελ ως ντετέκτιβ», έγραψε για παράδειγμα η Τζένι Περέγκο, ανεξάρτητη Ιταλίδα δημοσιογράφος, στην πλατφόρμα Χ. «Μα καλά, τι πίνουν;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT