Χούθι: Διπλή επίθεση στο δεξαμενόπλοιο «Chrysalis»

Χούθι: Διπλή επίθεση στο δεξαμενόπλοιο «Chrysalis»

Σύμφωνα με στρατιωτικό εκπρόσωπο της φιλοϊρανικής οργάνωσης, το εν λόγω πλοίο βρέθηκε δύο φορές στο στόχαστρο πυραύλων και drones ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα και στο Στενό Μπαμπ αλ Μάντεμπ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλή επίθεση από τους Χούθι της Υεμένης δέχθηκε το δεξαμενόπλοιο «Chrysalis», όπως ανακοίνωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος της φιλοϊρανικής οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπός των Χούθι Γιαχία Σαρία είπε ότι το συγκεκριμένο πλοίο βρέθηκε δύο φορές στο στόχαστρο πυραύλων και drones ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα και στο Στενό Μπαμπ αλ Μάντεμπ. Πρόκειται για πλοίο το οποίο φέρει σημαία Λιβερίας. 

Από την πλευρά του, ο διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM) ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο, οι αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) των Χούθι. 

Σε ανάρτηση της CENTCOM στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) αναφέρεται πως διαπιστώθηκε ότι τα συγκεκριμένα drones αποτελούσαν «άμεση απειλή» τόσο για τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του διεθνούς συνασπισμού, όσο και για τα εμπορικά πλοία στην περιοχή.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι φιλοϊρανοί αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων. Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους έως ότου σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT