Η E.E. καταδικάζει την επίθεση κατά του Τραμπ

Η E.E. καταδικάζει την επίθεση κατά του Τραμπ

Σοκαρισμένοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από την απόπειρα δολοφονίας κατά του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοκ εκφράζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καταδικάζοντας απερίφραστα την επίθεση με πυροβολισμούς κατά του τέως προέδρου και εκ νέου υποψηφίου για το αξίωμα Ντόναλντ Τραμπ χθες, στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης.

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένη από τους πυροβολισμούς που έλαβαν χώρα στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου Τραμπ» τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στον Ντόναλντ Τραμπ» σημειώνει σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X και προσθέτει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του αθώου θύματος.

«Η πολιτική βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. «Η πολιτική βία είναι απολύτως απαράδεκτη σε μια δημοκρατία» τονίζει.

«Καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση εναντίον του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σοκαρισμένος από την είδηση της επίθεσης εναντίον του προέδρου Τραμπ δηλώνει και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ την οποία καταδικάζει απερίφραστα.

«Γινόμαστε ξανά μάρτυρες απαράδεκτων ενεργειών βίας εναντίον πολιτικών εκπροσώπων» αναφέρει στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα τονίζει «σοκαρισμένη από την φρικτή επίθεση στην πολιτική συγκέντρωση του πρώην προέδρου Τραμπ στην Πενσιλβάνια».

«Η πολιτική βία είναι απαράδεκτη, δεν έχει θέση στις κοινωνίες μας» τονίζει η Ρομπέρτα Μέτσολα και προσθέτει ότι «οι σκέψεις μου είναι με εκείνον και τα θύματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT