Κρεμλίνο: Ο Μπάιντεν φταίει για το κλίμα που οδήγησε στην απόπειρα κατά Τραμπ

Κρεμλίνο: Ο Μπάιντεν φταίει για το κλίμα που οδήγησε στην απόπειρα κατά Τραμπ

Σαφής πρόθεση παρεμβατισμού στα εσωτερικά των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Μόσχα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια σαφή πρόθεση παρεμβατισμού στα εσωτερικά των Ηνωμένων Πολιτειών το Κρεμλίνο ισχυρίστηκε σήμερα Κυριακή ότι ευθύνεται ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τη δημιουργία του κλίματος που οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο στην Πενσιλβάνια.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, εξήγησε ότι δεν θεωρεί υπεύθυνο τον ένοικο του Λευκού Οίκου για την προσπάθεια ενός 20χρονου ενόπλου στην Μπάτλερ Κάουντι να δολοφονήσει τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ωστόσο η άποψη του Κρεμλίνου, πρόσθεσε, είναι ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία αυτής της ατμόσφαιρας στις ΗΠΑ που οδήγησε στην απόπειρα δολοφονίας του εκ νέου υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου φέτος.

Ο κ. Πεσκόφ πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι ο Ρώσος ηγεμόνας δεν σχεδιάζει να τηλεφωνήσει στον Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το περιστατικό.

Και η Ζαχάροβα

Ευκαιρία για επίθεση κατά των ΗΠΑ βρήκε και η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δηλώνοντας ότι «καλό θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες να χρηματοδοτήσουν την ασφάλειά τους αντί να ρίχνουν χρήματα στην Ουκρανία». Τη σχετική αναφορά έκανε στο κανάλι της στην πλατφόρμα μηνυμάτων Telegram.

Λίγο νωρίτερα η διαβόητη φωνή του ρωσικού δικτύου RT, Μαργαρίτα Σιμονιάν, ισχυρίστηκε πως η εκλογική κούρσα στην Αμερική είναι σαν μια κακή τηλεοπτική σειρά στην οποία όλα τα γεγονότα επαναλαμβάνονται και πως η απόπειρα δολοφονίας ήταν ένας τρόπος για να «ξεφορτωθούν έναν άβολο πρόεδρο». Δεν εμφάνισε κάποια στοιχεία για τη θεωρία αυτή.

Πηγή: Reuters, RIA Novosti, Fedpress

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT