Επίθεση κατά Τραμπ: Καρέ-καρέ η απόπειρα δολοφονίας από την οπτική γωνία των φωτορεπόρτερ

Επίθεση κατά Τραμπ: Καρέ-καρέ η απόπειρα δολοφονίας από την οπτική γωνία των φωτορεπόρτερ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα βίντεο που κόβει την ανάσα έδωσε στη δημοσιότητα η Washington Post.

Με βιντεοκάμερα πάνω στον φωτογράφο, καταγράφεται λεπτό προς λεπτό και καρέ-καρέ η στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει τραυματιστεί στο δεξί του αυτί, πέφτει κάτω και τον καλύπτουν να μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας, που είναι επιφορτισμένα για την ασφάλειά του.


Το χρονικό της επίθεσης

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου, απομακρύνθηκε εσπευσμένα από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας από τη σκηνή προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια, με μικρή ποσότητα αίματος να διακρίνεται στο δεξιό αυτί και στο πρόσωπό του, έπειτα από πυροβολισμούς που ακούστηκαν, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Τραμπ έπεσε στη σκηνή, προτού συγκεντρωθούν γύρω του για να τον προστατεύσουν πράκτορες, που είναι αρμόδια για τη φύλαξη προσωπικοτήτων, τον σηκώσουν και τον συνοδεύσουν στο αυτοκίνητό του. Εκείνος φώναξε κάτι στους οπαδούς του και ύψωσε τη δεξιά του γροθιά, επευφημούμενος από τους συγκεντρωμένους.

Σε οροφή κτιρίου κοντά στη σκηνή διακρίνονταν ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας.

Ο Τραμπ είναι καλά, πάντως υποβλήθηκε προληπτικά σε εξετάσεις σε νοσοκομείο μετά τον κατά τα πρώτα στοιχεία επιπόλαιο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια όπου ακούστηκαν πυρά, ανέφερε δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Ενας άνθρωπος που είχε πάει στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια κι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία σκοτώθηκαν, ανέφερε δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post μέσω X επικαλούμενος εισαγγελικό λειτουργό της κομητείας Μπάτλερ.

Το FBI κατονόμασε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς από την Πενσιλβάνια ως δράστη της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ, μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

«Το FBI ταυτοποίησε τον 20χρονο Τόμας Μάθιου Κρουκς από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια ως το πρόσωπο που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια», επεσήμανε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών σε ανακοίνωσή του, την οποία επικαλούνται τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC και CBS.

Σύμφωνα με την Post η οποία επικαλείται τον εκλογικό κατάλογο της πολιτείας, ο δράστης της επίθεσης είναι εγγεγραμμένος ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών. 

Ηγέτες από όλο τον κόσμο καταδίκασαν την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT