«Η Χίλαρι πίσω από την επίθεση»: Οι θεωρίες συνωμοσίας κάνουν θραύση στο Truth Social

«Η Χίλαρι πίσω από την επίθεση»: Οι θεωρίες συνωμοσίας κάνουν θραύση στο Truth Social

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα λεπτά από την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Τραμπ σε προεκλογική εκδήλωση στην Πενσιλβανία, απ’ όταν οι οπαδοί του άρχισαν να «πυροβολούν» με ανυπόστατες φήμες τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης «Truth Social».

Οι χρήστες του Truth Social δημοσίευσαν memes που υπονοούσαν ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν ή η Χίλαρι Κλίντον βρίσκονταν πίσω από την επίθεση στο Μπάτλερ και υποστήριζαν ότι μπορεί να υπήρχαν πολλοί ένοπλοι.

Αποθέωναν τον κ. Τραμπ ως ηρωική φιγούρα, συνοδεύοντας τα σχόλια τους με τις πλέον διαδεδομένες φωτογραφίες του αιμόφυρτου προσώπου και του αυτιού του.

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι κάτι το συνηθισμένο στο Truth Social, μια τραμπική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία κυριαρχεί ο συντηρητικός πολιτικός λόγος.

Με την πάροδο των ετών, ο Τραμπ έχει χρησιμοποιήσει τον ιστότοπο για να επαναλάβει τους ψευδείς ισχυρισμούς του, ότι οι εκλογές του 2020 ήταν κλεμμένες και για να επικρίνει τους δικαστές και τους εισαγγελείς που εμπλέκονται στις ποινικές υποθέσεις εναντίον του.

Μετά τους πυροβολισμούς, ο Τραμπ αναρτούσε περιστασιακά ενημερώσεις, αναφέροντας ότι μια σφαίρα είχε διαπεράσει το δεξί του αυτί. Κάποια στιγμή έγραψε ότι «μόνο ο Θεός εμπόδισε το αδιανόητο να συμβεί».

Ενας από τους οπαδούς του Τραμπ καλούσε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων να δώσει την εντολή, καθώς οι «πατριώτες με το κόκκινο αίμα» ήταν έτοιμοι για όλα. «Πείτε τη λέξη κύριε, πείτε τη λέξη».

Ο Κας Πατέλ, ένας έμπιστος του Τραμπ, ο οποίος στο παρελθόν έχει απειλήσει να στοχοποιήσει δημοσιογράφους για δίωξη αν ο πρώην πρόεδρος ανακτήσει τον Λευκό Οίκο, κράτησε μια πιο μετρημένη στάση σε μια ανάρτηση το βράδυ του Σαββάτου. «Τώρα δεν είναι η ώρα να επιτεθούμε στα μέσα ενημέρωσης. Αφήστε τις αστυνομικές αρχές και τις μυστικές υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους». «Όποιος βγάζει εικασίες και ψευδείς πληροφορίες δεν αξίζει την προσοχή μας», πρόσθεσε.

Αλλά σύντομα, ένας άλλος χρήστης απάντησε με ένα σχόλιο (με κεφαλαία γράμματα): «Πώς μπορει να πιστέψει κανείς οτιδήποτε λέει αυτή η κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης; ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Πηγή: New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT