Τραμπ: Η πρώτη συνέντευξη μετά την απόπειρα δολοφονίας – «Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ, αλλά να ήμουν νεκρός»

Τραμπ: Η πρώτη συνέντευξη μετά την απόπειρα δολοφονίας – «Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ, αλλά να ήμουν νεκρός»

Πώς περιέγραψε τη στιγμή των πυροβολισμών - «Ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο. Είπε ότι ήταν ένα θαύμα»

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη του συνέντευξη παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος και νυν υποψήφιος μίλησε στη New York Post και στον Washington Examiner μέσα από το ιδιωτικό του αεροπλάνο, στη διάρκεια της διαδρομής προς το Μιλγουόκι, όπου αναμένεται να μιλήσει σε συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων. 

«Θα έπρεπε να ήμουν νεκρός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ ανακαλώντας αυτή την «ιδιαίτερα σουρεαλιστική εμπειρία», όπως είπε. «Ο γιατρός στο νοσοκομείο είπε ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο. Είπε ότι ήταν ένα θαύμα», προσέθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος ο οποίος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, φορούσε έναν λευκό επίδεσμο που κάλυπτε το δεξί του αυτί. Σημειώνεται ότι οι συνεργάτες του ζήτησαν να μην τραβηχτούν φωτογραφίες από την εν λόγω συνέντευξη.

«Δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ, θα έπρεπε να είμαι νεκρός», δήλωσε σε άλλο σημείο. 

Σύμφωνα με τον Τραμπ, αν ο ίδιος δεν είχε γυρίσει το κεφάλι του ελαφρώς προς τα δεξιά για να διαβάσει ένα διάγραμμα, θα είχε δεχτεί θανατηφόρα βολή.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι καθώς οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας τον οδηγούσαν εκτός της σκηνής, ο ίδιος ήθελε να συνεχίσει να μιλάει στους υποστηρικτές του.

Αναφέρθηκε επίσης στη φωτογραφία που τον απεικονίζει να υψώνει τη γροθιά του και να λέει τρεις φορές τη λέξη «Fight» (πολεμήστε), την ώρα που οι πράκτορες προσπαθούσαν να τον κατεβάσουν από τη σκηνή και να τον βάλουν σε ένα θωρακισμένο SUV.

«Πολλοί λένε ότι είναι η πιο εμβληματική φωτογραφία που έχουν δει ποτέ», δήλωσε ο Τραμπ. «Eχουν δίκιο, παρότι δεν πέθανα. Συνήθως πρέπει να έχεις πεθάνει για να έχεις μια εμβληματική φωτογραφία».

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι προτίθεται να δώσει το «παρών» στην κηδεία του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια των πυροβολισμών.

Τέλος, αποκάλυψε ότι άλλαξε μεγάλο μέρος της ομιλίας του που θα πραγματοποιήσει στο Μιλγουόκι. «Πιστεύω ότι θα ήταν πολύ κακό αν ξεκινούσα να λέω πόσο κακοί και διεφθαρμένοι είναι όλοι, ακόμα και αν είναι αλήθεια. Αν δεν είχε συμβεί αυτό (σ.σ. η απόπειρα δολοφονίας), θα είχα μια ομιλία που θα ήταν πολύ σκληρή. Τώρα θα έχω μια ομιλία που θα είναι πιο ενωτική», είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από New York Post και Washington Examiner

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT