Μαϊάμι: Χάος πριν από τον τελικό του Copa America (βίντεο)

Μαϊάμι: Χάος πριν από τον τελικό του Copa America (βίντεο)

Το αποτέλεσμα ήταν να καθυστερήσει σημαντικά η έναρξη του τελικού

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν έξω από το γήπεδο όπου διεξήχθη σήμερα, Δευτέρα, τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) ο τελικός του Copa America στο Μαϊάμι, καθώς οι αμερικανικές αρχές αδυνατούσαν να ελέγξουν το πλήθος των φιλάθλων που συνέρρεαν με ή χωρίς εισιτήριο για να δουν τον αγώνα που χάρισε το τρόπαιο στην εθνική Αργεντινής.

Το αποτέλεσμα ήταν να καθυστερήσει σημαντικά η έναρξη του τελικού στο Hard Rock Stadium και αντί για τις 3 π.μ. ώρα Ελλάδος (8 μ.μ. τοπική της Κυριακής) να ξεκινήσει εν τέλει στις 4.22 π.μ.

Κι ενώ μερικές ώρες νωρίτερα οι γερμανικές αρχές έπαιρναν άριστα στη διοργάνωση ενός θεωρητικά δύσκολου τελικού στο Βερολίνο, για το Euro 2024, έχοντας να αντιμετωπίσουν την έλευση 50.000 Αγγλων οπαδών στον πρώτο τελικό της εθνικής Αγγλίας εκτός συνόρων, στο Μαϊάμι τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ χειρότερα, σε μια χώρα που πρόκειται σε 23 μήνες να υποδεχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, σε συνεργασία με το Μεξικό και τον Καναδά.

Τα Μέσα Ενημέρωσης στη Λατινική Αμερική βρίθουν τις τελευταίες ώρες εικόνων απερίγραπτης αναστάτωσης περιμετρικά του γηπέδου, με ορδές ανεξέλεγκτων οπαδών να φτάνουν πρακτικά ανενόχλητοι στις θύρες του γηπέδου, παρά τις υποτιθέμενες ζώνες ελέγχου περιμετρικά του γιγάντιου γηπέδου, και να τρέχουν γύρω γύρω πιέζοντας την τελευταία… ζώνη άμυνας της αστυνομίας και της ασφάλειας του γηπέδου ώστε να μπουν μέσα χωρίς εισιτήριο.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή δόθηκε αρχικά σήμα για μετάθεση του τελικού κατά 30 λεπτά, καθώς οι πόρτες παρέμειναν κλειστές για λόγους ασφαλείας, κρατώντας εκτός και εκείνους που είχαν δώσει ακόμη 1.500 με 1.800 δολάρια για να θαυμάσουν τον Μέσι, την παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή και την αήττητη για 27 σερί αγώνες Κολομβία στον τελικό της διοργάνωσης.

Δημοσιογράφοι τρίτων χωρών, όπως Μεξικανοί, Ουρουγουανοί και άλλοι, περιγράφουν σκηνές με παιδιά να κλαίνε, μητέρες να τους σκεπάζουν τα κεφάλια, φιλάθλους που είχαν μπει στις εξέδρες να εκδιώκονται καθώς σφραγιζόταν το γήπεδο, αστυνομικούς να δέρνουν ανηλεώς τους απείθαρχους οπαδούς και τις Αρχές να μην μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση ούτε μία ώρα μετά την αρχική ώρα έναρξης του αγώνα. 

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει και τα παράπονα ποδοσφαιριστών, οι οικογένειες των οποίων παγιδεύτηκαν εκτός γηπέδου εν μέσω του επικρατούντος χάους.

Τελικά το ματς ξεκίνησε εν ηρεμία εντός γηπέδου και ολοκληρώθηκε χωρίς ουσιαστικά προβλήματα – πέρα από κάποιες συνήθεις αψιμαχίες μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές είχαν κατηγορηθεί για ανεπαρκή ασφάλεια και στον ημιτελικό της Κολομβίας με την Ουρουγουάη, όταν ποδοσφαιριστές της δεύτερης όρμησαν στην εξέδρα και επιτέθηκαν σε Κολομβιανούς οπαδούς που φέρονται να απειλούσαν τις οικογένειες των Ουρουγουανών παικτών.

Με πληροφορίες από Reuters, TV Azteca, USA Today, TN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT