Τραμπ: Απορρίφθηκε η υπόθεση απόρρητων εγγράφων για διαδικαστικούς λόγους

Τραμπ: Απορρίφθηκε η υπόθεση απόρρητων εγγράφων για διαδικαστικούς λόγους

Ομοσπονδιακή δικαστής στη Φλόριντα απέρριψε στο σύνολό της την υπόθεση απόρρητων εγγράφων κατά του πρώην προέδρου, κρίνοντας ότι ο διορισμός του ειδικού συμβούλου, Τζακ Σμιθ, παραβίασε το Σύνταγμα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομοσπονδιακή δικαστής στη Φλόριντα απέρριψε στο σύνολό της την υπόθεση απόρρητων εγγράφων κατά του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα, κρίνοντας ότι ο διορισμός του ειδικού συμβούλου, Τζακ Σμιθ, παραβίασε το Σύνταγμα.

Σε μια απόφαση που προκαλεί έκπληξη, όπως σχολιάζουν οι New York Times, η δικαστής Αϊλίν Μ. Κάνον έκρινε ότι επειδή ο Σμιθ δεν είχε διοριστεί στη θέση του ειδικού συμβούλου από τον πρόεδρο ούτε είχε επιβεβαιωθεί από τη Γερουσία, ο διορισμός του παραβίαζε τη σχετική ρήτρα που προβλέπει το Σύνταγμα. 

Η απόφαση της δικαστή Κάνον, η οποία είχε τοποθετηθεί στην έδρα επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις που φθάνουν μέχρι την εποχή του Γουότεργκεϊτ και οι οποίες υποστήριζαν τη νομιμότητα των τρόπων με τους οποίους διορίζονταν ανεξάρτητοι εισαγγελείς, σημειώνουν οι New York Times.

Η ομάδα του κ. Σμιθ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της δικαστή Κάνον που απορρίπτει το κατηγορητήριο για τα απόρρητα έγγραφα, σύμφωνα με το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ κράτησε, παρανόμως, στην κατοχή του, εξαιρετικά ευαίσθητα κρατικά μυστικά μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, και στη συνέχεια προέβαλε εμπόδια στις επανειλημμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να τα ανακτήσει.

Με πληροφορίες από New York Times

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT