Ισπανία: Ατύχημα με λεωφορείο στην Καταλονία – Δεκάδες τραυματίες

Ισπανία: Ατύχημα με λεωφορείο στην Καταλονία – Δεκάδες τραυματίες

Δεκάδες επιβάτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ατύχημα με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της Inditex, ομίλου στον οποίο ανήκουν τα Zara και το οποίο σφήνωσε στην έξοδο σήραγγας, 75 μίλια από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα Τρίτη.

Δεκάδες επιβάτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Το λεωφορείο ταξίδευε στην Καταλονία της βορειοανατολικής Ισπανίας, μεταξύ Βαρκελώνης και Πινέδα ντε Μαρ, όπου ο όμιλος διατηρεί εργοστάσιο, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ξαβιέρ Αμόρ, μιλώντας στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TVE. Στο λεωφορείο επέβαιναν 52 άτομα.

Τρεις επιβάτες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομεία και δεκάδες άλλοι νοσηλεύτηκαν σε κοντινότερα ή μεταφέρθηκαν σε κέντρα υγείας σε λιγότερο σοβαρή κατάσταση.

Δεν υπήρχαν διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια του δυστυχήματος. Η Inditex αρνήθηκε να σχολιάσει και παρέπεμψε στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Οι Αρχές προειδοποίησαν τους οδηγούς να αποφεύγουν την περιοχή, καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης περίμεναν ότι οι εργασίες για την απομάκρυνση του λεωφορείου θα διαρκούσαν αρκετές ώρες.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT