«650.000 Ρώσοι έχουν φύγει στο εξωτερικό από την έναρξη του πολέμου»

«650.000 Ρώσοι έχουν φύγει στο εξωτερικό από την έναρξη του πολέμου»

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μεταναστεύσει στην Αρμενία, το Καζακστάν και το Ισραήλ σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ειδησεογραφικό ιστότοπο The Bell

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 650.000 Ρώσοι έχουν μεταναστεύσει μόνιμα στο εξωτερικό από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ειδησεογραφικό ιστότοπο The Bell.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μεταναστεύσει στην Αρμενία (110.000), στο Καζακστάν και στο Ισραήλ (80.000), σύμφωνα με το δημοσίευμα. Οι Ρώσοι δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν σε αυτές τις χώρες.

Η Γερμανία είναι επίσης δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους μετανάστες, με μια αύξηση άνω των 36.000 ανθρώπων, συγκριτικά με την περίοδο πριν από την έναρξη του πολέμου.

Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη Μόσχα για τον αριθμό των Ρώσων που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Ο ιστότοπος Bell μεταδίδει ότι οι υπολογισμοί βασίζονται σε δεδομένα από αρχές υπεύθυνες για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Συνολικά, στον υπολογισμό συμπεριλήφθηκαν δεδομένα από περισσότερες από 70 χώρες, και συνυπολογίστηκαν οι άδειες διαμονής που εκδόθηκαν πρόσφατα και οι αιτήσεις για πολιτικό άσυλο.

Ωστόσο, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι τα δεδομένα δεν είναι πλήρη, καθώς ορισμένες χώρες δημοφιλείς στους Ρώσους όπως η Ταϊλάνδη, το Αζερμπαϊτζάν και η Κύπρος δεν έχουν μοιραστεί τα σχετικά στοιχεία με τους ερευνητές.

Οι Ρώσοι που μετακόμισαν σε άλλες χώρες μετά την έναρξη του πολέμου, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δεν συμπεριλήφθηκαν στον υπολογισμό.

Οι Ρώσοι που μετανάστευσαν είναι πιθανό να περιλαμβάνουν όχι μόνο επικριτές της ρωσικής εισβολής, αλλά και πολλούς που επιθυμούν να παρακάμψουν κυρώσεις λόγω των δραστηριοτήτων τους.

Ο αριθμός των Ρώσων που έχουν καταφύγει στην Ευρώπη είναι σχετικά χαμηλός, εν μέρει επειδή η Ε.Ε. έκλεισε γρήγορα τα σύνορα στη Ρωσία.

Η αντίρρηση συνείδησης κατά της στράτευσης από μόνη της δεν θεωρείται λόγος για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Από τις χώρες της Ε.Ε., μόνο η Ισπανία (+16.000) και η Γερμανία συγκαταλέγονται στις 10 κορυφαίες χώρες προορισμού για Ρώσους μετανάστες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT