Χούθι: Βίντεο με την επίθεση στο υπό ελληνική διαχείριση «Chios Lion»

Χούθι: Βίντεο με την επίθεση στο υπό ελληνική διαχείριση «Chios Lion»

Το «Chios Lion» υπέστη μικρές ζημιές και το πλήρωμα είναι ασφαλές

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προπαγανδιστικό βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης στο υπό ελληνική διαχείριση δεξαμενόπλοιο «Chios Lion» δημοσιοποίησαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Το δεξαμενόπλοιο με σημαία Λιβερίας φέρεται να δέχθηκε επίθεση από τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV).

Οπως αποτυπώνεται στο βίντεο, από την επίθεση προκλήθηκε έκρηξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Chios Lion» υπέστη ζημιές αλλά το πλήρωμα είναι ασφαλές.

Οι Χούθι, όπως ανακοίνωσαν χθες, στοχοποίησαν, εξαπολύοντας βαλλιστικούς πυραύλους, εναέρια και ναυτικά drones, τρία εμπορικά πλοία – δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν καύσιμα. Δύο από αυτά πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα και το τρίτο στη Μεσόγειο, με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να επιβεβαιώνουν τις δύο από τις επιθέσεις.

Ο εκπρόσωπος Σαρία ανέφερε χθες βράδυ πως τα δύο πλοία που μπήκαν στο στόχαστρο είναι το «Bentley I», δεξαμενόπλοιο που μετέφερε πετρέλαιο υπό σημαία Παναμά, καθώς και το «Chios Lion», που επίσης μετέφερε πετρέλαιο στην Ερυθρά Θάλασσα. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος έγινε επίσης, «σε συνεργασία με την οργάνωση Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ», το «Olvia», δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Κύπρου, που πλέει στη Μεσόγειο. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Χούθι, Σαρία, τα πλοία επελέγησαν επειδή οι πλοιοκτήτριες εταιρείες χρησιμοποιούν «ισραηλινά λιμάνια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT