Μπάιντεν: Θα εξέταζα να αποσυρθώ από την κούρσα αν είχα πρόβλημα υγείας

Μπάιντεν: Θα εξέταζα να αποσυρθώ από την κούρσα αν είχα πρόβλημα υγείας

Αφησε να εννοηθεί ότι αρχικά σχεδίαζε να είναι πρόεδρος μόνο για μία θητεία, ωστόσο, άλλαξε γνώμη αφού είδε τη χώρα να διχάζεται όλο και περισσότερο

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι θα επανεξέταζε την απόφασή του να παραμείνει στην προεδρική κούρσα αν οι γιατροί του έλεγαν ότι έχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

«Αν είχα κάποιο ιατρικό πρόβλημα που θα προέκυπτε», είπε ο Μπάιντεν, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κάτι που θα τον έκανε να αναθεωρήσει σχετικά με την υποψηφιότητά του στην προεδρική κούρσα. «Αν οι γιατροί έρχονταν και μου έλεγαν: “Εχεις το τάδε, το δείνα πρόβλημα”», σημείωσε. 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στο πρόσφατο ντιμπέιτ με τον Τραμπ μιλώντας για μεμονωμένο περιστατικό σχετικά με την καταστροφική απόδοσή του.

Αφησε επίσης να εννοηθεί ότι αρχικά σχεδίαζε να είναι πρόεδρος μόνο για μία θητεία, ωστόσο, άλλαξε γνώμη αφού είδε τη χώρα να διχάζεται όλο και περισσότερο.

«Είπα ότι θα ήμουν ένας μεταβατικός υποψήφιος και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να φύγω από αυτό και να το δώσω σε κάποιον άλλον. Ομως δεν περίμενα ότι τα πράγματα θα γίνονταν τόσο, τόσο, τόσο διχασμένα. Ειλικρινά, νομίζω ότι το μόνο πράγμα που φέρνει η ηλικία [είναι] λίγη σοφία, και νομίζω ότι έχω αποδείξει ότι ξέρω πώς να πετύχω πράγματα για τη χώρα. Υπάρχουν ακόμη περισσότερα να γίνουν και δεν είμαι πρόθυμος να απομακρυνθώ», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Με πληροφορίες από Politico

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT