Ζελένσκι: Καλεί τους συμμάχους να επιτρέψουν πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς με δυτικά όπλα στη Ρωσία

Ζελένσκι: Καλεί τους συμμάχους να επιτρέψουν πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς με δυτικά όπλα στη Ρωσία

«Οσο λιγότερους περιορισμούς έχουμε τόσο περισσότερο η Ρωσία θα επιδιώκει την ειρήνη», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε σήμερα από τους συμμάχους του να επιτρέψουν πλήγματα με δυτικά όπλα σε μεγάλο βεληνεκές στη Ρωσία, ιδιαίτερα σε στρατιωτικά αεροδρόμια.

«Οσο λιγότερους περιορισμούς έχουμε τόσο περισσότερο η Ρωσία θα επιδιώκει την ειρήνη», σημείωσε κατά την ομιλία του στη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που διεξάγεται στη Βρετανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η συμμαχική απόφαση να επιτραπούν τέτοια πλήγματα – μόνον κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας, αφού η Μόσχα άνοιξε νέο μέτωπο στην περιφέρεια του Χαρκόβου– δεν οδήγησε σε οποιαδήποτε κλιμάκωση.

Κρεμλίνο: «Απειλή» τα πλοία του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, το Κρεμλίνο δήλωσε πως θα θεωρήσει ως απειλή οποιαδήποτε σχέδια για μόνιμη παρουσία πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, δεδομένου του ρόλου που έχει αναλάβει η Συμμαχία στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι η Ρωσία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλειά της.

«Φυσικά, η αυξημένη παρουσία πλοίων του ΝΑΤΟ –με [ιδιαίτερη] προσοχή στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, τα παραθαλάσσια κράτη που είναι μέλη της Συμμαχίας– φυσικά αυτό αντιπροσωπεύει, ειδικά στην παρούσα κατάσταση, μια πρόσθετη απειλή για τη Ρωσία», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT