NY Times: «Πιο δεκτικός» στις εκκλήσεις για αποχώρηση ο Τζο Μπάιντεν

NY Times: «Πιο δεκτικός» στις εκκλήσεις για αποχώρηση ο Τζο Μπάιντεν

Ο 81χρονος Αμερικανός ηγέτης λέγεται ότι είναι περισσότερο πρόθυμος πια να ακούσει τα επιχειρήματα όσων του ζητούν να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν είναι πιο δεκτικός πια, εδώ και λίγα 24ωρα, στο να ακούσει τα επιχειρήματα όσων του ζητούν να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ, αφού κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος του έχουν μεταφέρει, στο πλαίσιο ιδιωτικών συζητήσεων που είχαν μαζί του, την έντονη ανησυχία τους αναφορικά με τις προοπτικές επανεκλογής του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι New York Times, ο 81χρονος Μπάιντεν δεν έχει προς το παρόν δώσει καμία ένδειξη ότι μπορεί να αλλάξει γνώμη και να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία. Είναι όμως πλέον πιο πρόθυμος να ακούσει όσα του μεταφέρουν οι συνεργάτες του ως νέα δεδομένα (σφυγμομετρήσεις κ.ά.) αλλά και ως αναλύσεις αναφορικά με τις προοπτικές της επιτυχίας που θα είχε η νυν αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις ενάντια στον Ντόναλντ Τραμπ εάν εκείνη έπαιρνε τελικώς το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών στη θέση του Μπάιντεν.

Ενα άτομο το οποίο βρίσκεται κοντά στον πρόεδρο είπε, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι NY Times, ότι εκείνος πλέον «είναι πρόθυμος να ακούσει».

Ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ και ο βουλευτής Χακίμ Τζέφρις, οι δύο κορυφαίοι Δημοκρατικοί σήμερα στα δύο σώματα του Κογκρέσου, μετέφεραν ο καθένας στον Μπάιντεν ιδιωτικά την περασμένη εβδομάδα ότι ανησυχούν για τις πιθανότητές του να επανεκλεγεί τον Νοέμβριο αλλά και για τις εκλογικές επιδόσεις των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία εάν εκείνος παραμείνει υποψήφιος για την προεδρία.

Ο ίδιος ο Μπάιντεν λέγεται ότι μέχρι πρότινος απέρριπτε κατηγορηματικά όλες αυτές τις αναφορές, πλην όμως πλέον εκείνος παρουσιάζεται να έχει αλλάξει στάση, όπως αναφέρουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Μέχρι στιγμής, μόλις 20 Δημοκρατικοί βουλευτές και ένας Δημοκρατικός γερουσιαστής έχουν καλέσει δημόσια τον πρόεδρο να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία. Ωστόσο, ιδιωτικά, είναι πολλοί περισσότεροι εκείνοι που έχουν εκφράσει σχετικές ανησυχίες.

Με πληροφορίες από New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT