Ισπανία: Αντιμέτωπη με το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού

Ισπανία: Αντιμέτωπη με το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού

Το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού θα επεκταθεί σχεδόν στο σύνολο της Ισπανίας αύριο, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδο κατέγραψε σήμερα ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της Ισπανίας, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι η θερμοκρασία θα αυξηθεί κι άλλο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και τις Αρχές να εκδίδουν προειδοποιήσεις την ώρα που πολλοί πολίτες ξυπνούν νωρίτερα για να αποφύγουν τις πιο θερμές ώρες της ημέρας.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 38 βαθμούς Κελσίου σήμερα και στις περιφέρειες της Ανδαλουσίας, της Εστρεμαδούρας, της Μαδρίτης και της Αραγονίας τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας προέτρεψε τους πολίτες να πίνουν νερό, να λαμβάνουν μέτρα προστασίας από τον ήλιο και να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στους νέους και στους ηλικιωμένους.

Το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού θα επεκταθεί σχεδόν στο σύνολο της Ισπανίας αύριο, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές.

Σε ορισμένες περιοχές κατά μήκος των ακτών της Μεσογείου η θερμοκρασία θα μπορούσε να ανέλθει στους 44 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT