Ουκρανικό drone χτύπησε ρωσικό μοναστήρι – Ενας νεκρός

Ουκρανικό drone χτύπησε ρωσικό μοναστήρι – Ενας νεκρός

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος φέρεται να έριξε οκτώ βλήματα στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Μπελογκόρσκι στο Γκόρναλ, χωριό κοντά στα ουκρανικά σύνορα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oυκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε σήμερα, Παρασκευή, μοναστήρι στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, σκοτώνοντας ένα άτομο, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Αλεξέι Σμιρνόφ στην εφαρμογή Telegram.

Σύμφωνα με το κανάλι Mash Telegram, 60χρονος άνδρας ενορίτης έχασε τη ζωή του γύρω στις 08.30 τοπική ώρα, αφού μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε οκτώ βλήματα στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Μπελογκόρσκι στο Γκόρναλ, χωριό κοντά στα ουκρανικά σύνορα.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από τις ουκρανικές αρχές σχετικά με τις αναφερόμενες επιθέσεις, τις οποίες το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα.

Oπως και άλλες ρωσικές παραμεθόριες περιοχές, το Κουρσκ δέχεται συχνά επιθέσεις από τις δυνάμεις του Κιέβου. Την Τρίτη, επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών στην πόλη Κορένεβο προκάλεσε πυρκαγιά.

Είχε φιλοξενήσει τον Ντοστογιέφσκι

Η μονή ιδρύθηκε το 1671 και κάποτε φιλοξένησε τον συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, ο οποίος αναφέρεται στις συνομιλίες του με τους μοναχούς στο μυθιστόρημά του «Οι αδελφοί Καραμαζόφ», σύμφωνα με τον ιστότοπο της μονής.

Ενα παιδί τραυματίστηκε σε προηγούμενη επίθεση στο μοναστήρι τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με το Mash.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT