Υπόθεση Γκέρσκοβιτς: Το Κρεμλίνο αρνείται να σχολιάσει πιθανότητα ανταλλαγής κρατουμένων

Υπόθεση Γκέρσκοβιτς: Το Κρεμλίνο αρνείται να σχολιάσει πιθανότητα ανταλλαγής κρατουμένων

Ρωσικό δικαστήριο ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την Παρασκευή ότι επρόκειτο να ανακοινώσει την ετυμηγορία για τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal που αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία, τις οποίες ο ίδιος αρνείται

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα, Παρασκευή, να σχολιάσει το ενδεχόμενο ανταλλαγής κρατουμένων, μεταξύ των οποίων και του δημοσιογράφου της Wall Street Journal Eβαν Γκέρσκοβιτς, με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ρωσικό δικαστήριο γνωστοποίησε αιφνιδιαστικά σήμερα ότι επρόκειτο να ανακοινώσει την ετυμηγορία για τον Γκέρσκοβιτς, αφότου οι κρατικοί εισαγγελείς απαίτησαν 18 χρόνια κάθειρξη για κατηγορίες περί κατασκοπείας, τις οποίες ο ίδιος αρνείται.

Οταν ρωτήθηκε από το Reuters αν είναι εφικτή συμφωνία ανταλλαγής για τον Γκέρσκοβιτς, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε: «Θα αφήσω την ερώτησή σας αναπάντητη».

«Επί Τραμπ υπήρξε διάλογος με τις ΗΠΑ»

Απαντώντας νωρίτερα σε άλλη ερώτηση, ο Πεσκόφ είχε τονίσει ότι παρόλο που η επικοινωνία της Μόσχας με την Ουάσιγκτον υπό την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ την περίοδο 2017-2021 ήταν δύσκολη, υπήρξε τότε περισσότερος διάλογος από ό,τι υπό τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Υπήρξαν πολλές εντάσεις, πολλά σημεία αντιφάσεων κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ, αλλά τουλάχιστον υπήρξε και διάλογος», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Ο Πεσκόφ ανέφερε ότι, αντίθετα, «ουσιαστικά» δεν υπήρξε καθόλου διάλογος με την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου έκανε τα παραπάνω σχόλια την επομένη της αποδοχής του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών από τον Τραμπ στο εθνικό συνέδριο του κόμματός του στο Μιλγουόκι.

Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι, παρόλο που «τίποτα καλό δεν έγινε για τη Ρωσία» κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ, το γεγονός ότι οι δύο χώρες είχαν διάλογο ήταν «θετικό στοιχείο».

Ο πόλεμος με την Ουκρανία

Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει ότι θα μπορούσε να τερματίσει γρήγορα τη σύγκρουση στην Ουκρανία εάν επανεκλεγεί τον Νοέμβριο. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο συγκεκριμένος ισχυρισμός θα πρέπει να εξεταστεί σε ρεαλιστική βάση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι προτιμά στην προεδρία των ΗΠΑ έναν «πιο προβλέψιμο» Μπάιντεν από τον Τραμπ, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε ηγέτη. Τον Ιούνιο, σχολίασε ότι σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα δεν θα είχε μεγάλη διαφορά για τη Ρωσία.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT