Τζο Μπάιντεν: Ακόμα πέντε βουλευτές και γερουσιαστές τον καλούν να αποσυρθεί

Τζο Μπάιντεν: Ακόμα πέντε βουλευτές και γερουσιαστές τον καλούν να αποσυρθεί

Τουλάχιστον 24 είναι μέχρι στιγμής οι βουλευτές και γερουσιαστές των Δημοκρατικών που έχουν ζητήσει δημόσια από τον Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα πέντε υψηλόβαθμα στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος, τέσσερις βουλευτές και ένας γερουσιαστής, κάλεσαν δημοσίως σήμερα τον πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τους βουλευτές Τσάι Γκαρσία, Τζάρεντ Χάφμαν, Μαρκ Βίσεϊ και Μαρκ Πόκαν και τον γερουσιαστή του Νέου Μεξικού Μάρτιν Χάινριτς.

Τουλάχιστον 24 είναι μέχρι στιγμής οι βουλευτές και γερουσιαστές των Δημοκρατικών που έχουν ζητήσει δημόσια από τον Μπάιντεν να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Εξανεμίζονται οι πιθανότητες νίκης

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με πηγές στην Washington Post, δήλωσε σε συνεργάτες του ότι οι πιθανότητες του Μπάιντεν για να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εξανεμίζονται και ότι πιστεύει πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του.

Πηγή του Λευκού Οίκου τόνισε ότι η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι φέρεται να είναι πίσω από την προτροπή του βουλευτή Ανταμ Σιφ προς τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα.

Χθες μάλιστα οι New York Times, επικαλούμενοι πηγές στο περιβάλλον του, ανέφεραν ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει αρχίσει να «αποδέχεται» την ιδέα πως μπορεί να μην είναι σε θέση να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου και κατά συνέπεια ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει την κούρσα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT