Microsoft: Η πρώτη δήλωση του CEO για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Microsoft: Η πρώτη δήλωση του CEO για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ο ισχυρός άνδρας του τεχνολογικού κολοσσού, απέδωσε το πρόβλημα σε μία ενημερωμένη έκδοση λογισμικού της Crowdstrike

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, προέβη το απόγευμα της Παρασκευής στην πρώτη δήλωσή του αναφορικά με το παγκόσμιο μπλακ άουτ που προκλήθηκε σε ηλεκτρονικά συστήματα με λειτουργικό Windows, έπειτα από αναβάθμιση λογισμικού της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike.

«Χθες, η CrowdStrike κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση που άρχισε να επηρεάζει τα συστήματα πληροφορικής παγκοσμίως» έγραψε ο Σάτια Ναντέλα στο X, προσθέτοντας: «Γνωρίζουμε αυτό το ζήτημα και συνεργαζόμαστε στενά με την CrowdStrike και με όλο τον κλάδο για να παρέχουμε στους πελάτες τεχνική καθοδήγηση και υποστήριξη ώστε να επαναφέρουν με ασφάλεια τα συστήματά τους σε λειτουργία».

Αεροδρόμια, δίκτυα μεταφορών, εταιρείες και Μέσα Ενημέρωσης σε πολλές γωνιές του πλανήτη αντιμετωπίζουν από το πρωί σοβαρά προβλήματα μετά το ψηφιακό «βραχυκύκλωμα».

Περισσότερες από 1.000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί σήμερα σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την εταιρεία αεροπορικών αναλύσεων Cirium.

Η γραμμή έκτακτης ανάγκης 911 στην αμερικανική πολιτεία της Αλάσκα «έπεσε», σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων. Υπηρεσίες του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου αντιμετώπισαν επίσης προβλήματα, ενώ «έπεσε» και η ηλεκτρονική πλατφόρμα ραντεβού ασθενών του βρετανικού Συστήματος Υγείας.

Αναφορές για προβλήματα έχουν γίνει παγκοσμίως σε πολλές περιοχές του πλανήτη, όπως σε αρκετές χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Ινδία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. 

Η Crowdstrike επίσης απέδωσε την κατάρρευση σε μια προβληματική ενημέρωση λογισμικού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT