Ομπάμα: Επλεξε το εγκώμιο του Μπάιντεν, χωρίς όμως να κάνει αναφορά στην Κάμαλα

Ομπάμα: Επλεξε το εγκώμιο του Μπάιντεν, χωρίς όμως να κάνει αναφορά στην Κάμαλα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαρκοσκελή ανακοίνωση, με την οποία πλέκει το εγκώμιο του Τζο Μπάιντεν, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Μπαράκ Ομπάμα, καλωσορίζοντας επί της ουσίας την απόφαση του 81χρονου νυν προέδρου να αποσυρθεί από την κούρσα για την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο.

Ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος χαιρέτισε την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να μην επιδιώξει μια δεύτερη προεδρική θητεία, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι αυτή η απόφαση οδηγεί πια τους Δημοκρατικούς «σε αχαρτογράφητα νερά».

«Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς προέδρους της Αμερικής καθώς και ένας αγαπημένος φίλος και συνεργάτης μου. Σήμερα, μας υπενθύμισε -ξανά -  ότι είναι ένας εκλεκτός πατριώτης […] Ξέρω ότι δεν θα έπαιρνε αυτή την απόφαση (σ.σ. να αποσυρθεί) αν δεν ήταν πεπεισμένος ότι είναι η σωστή για την Αμερική», τόνισε ο Ομπάμα στην ανακοίνωσή του.

«Θα μπούμε σε αχαρτογράφητα νερά τις επόμενες ημέρες, αλλά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη ότι οι ηγέτες του κόμματός μας θα μπορέσουν να διαμορφώσουν μια διαδικασία που θα επιτρέψει την ανάδειξη ενός εξαιρετικού υποψηφίου», συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμπα, χωρίς όμως να αναφερθεί ονομαστικά στην Κάμαλα Χάρις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT