Ιαπωνία: Διακοπή της γραμμής του τρένου-σφαίρα μεταξύ Τόκιο και Οσάκα λόγω ατυχήματος

Ιαπωνία: Διακοπή της γραμμής του τρένου-σφαίρα μεταξύ Τόκιο και Οσάκα λόγω ατυχήματος

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη και στην κορυφαία στον κόσμο από άποψη σχεδιασμού και ασφάλειας σιδηροδρομική γραμμή, αυτή των ιαπωνικών σιδηροδρόμων, συμβαίνουν απρόοπτα, με τη συγκοινωνία μεταξύ των δύο κυριότερων πόλεων, του Τόκιο και της Οσάκα, να έχει διακοπεί σήμερα, Δευτέρα, το πρωί.

Αιτία της διακοπής της κρίσιμης για την ιαπωνική οικονομία σύνδεσης των δύο μεγαλουπόλεων με το θρυλικό τρένο-σφαίρα Shinkansen ήταν ο εκτροχιασμούς τρένου συντήρησης, ευτυχώς μόνο με έναν τραυματία, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ιαπωνία: Διακοπή της γραμμής του τρένου-σφαίρα μεταξύ Τόκιο και Οσάκα λόγω ατυχήματος-1

Ο εκτροχιασμός του τρένου στη γραμμή Tokaido Shinkansen σημειώθηκε γύρω στις 3.40 π.μ. ώρα Ιαπωνίας (9.40 μ.μ. της Κυριακής ώρα Ελλάδος) μεταξύ των σταθμών Toyohashi και Mikawa-Anjo στην επαρχία Aichi, με έναν εργάτη συντήρησης να τραυματίζεται στο μέτωπο. Ο εκτροχιασμός φέρεται να προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άλλο συρμό.

Η γραμμή Tokaido Shinkansen συνδέει τις πόλεις Τόκιο, Γιοκοχάμα, Ναγκόγια, Κιότο και Οσάκα και τις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές της Ιαπωνίας.

Επίσης τα δρομολόγια στη γραμμή Sanyo Shinkansen, που συνδέει την Οσάκα με τη Χακάτα, στη Φουκουόκα, καθυστέρησαν λόγω του ατυχήματος.

Σημειώνεται ότι η γραμμή Τόκιο – Οσάκα είχε διακοπεί για ώρες και πριν από δύο εβδομάδες εξαιτίας διακοπής ρεύματος.

Πάντως, το Shinkansen δεν βρίσκεται πλέον καν μεταξύ των πέντε ταχύτερων τρένων στον κόσμο, σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία. Κατά το Future Rail, πρόκειται για το έκτο ταχύτερο τρένο του κόσμου, καθώς τα σκήπτρα έχουν με διαφορά οι Κινέζοι χάρη στο τρένο μαγνητικής έλξης της Σαγκάης, που τρέχει με ταχύτητες έως και 450 χιλιόμετρα την ώρα.

Πηγή: Kyodo, Future Rail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT