Το Χόλιγουντ αντιδρά με «ευγνωμοσύνη και ανακούφιση» στην απόφαση Μπάιντεν να αποσυρθεί

Το Χόλιγουντ αντιδρά με «ευγνωμοσύνη και ανακούφιση» στην απόφαση Μπάιντεν να αποσυρθεί

Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ααρον Σόρκιν, Μπάρμπρα Στρέιζαντ και πολλοί άλλοι υποστήριξαν την απόφαση του νυν προέδρου να θέσει εαυτόν εκτός κούρσας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση για τη χθεσινή απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τη διεκδίκηση της αμερικανικής προεδρίας πήραν πολλοί αστέρες και σημαντικές προσωπικότητες της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλιγουντ, οι οποίοι εξέφρασαν –στην πλειονότητά τους– την ευγνωμοσύνη και την ανακούφισή τους. 

Λίγες ώρες προτού ο Μπάιντεν ανακοινώσει την απόφασή του, ο σημαντικός σεναριογράφος και σκηνοθέτης Ααρον Σόρκιν υποστήριξε σε άρθρο γνώμης στους New York Times ότι οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να επιλέξουν τον Ρεπουμπλικανό Μιτ Ρόμνεϊ για να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο. Μετά την ανακοίνωση απόσυρσης του Μπάιντεν, ο Σόρκιν εξέφρασε τελικά τη στήριξή του στην Κάμαλα Χάρις. 

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, από την πλευρά του, δήλωσε ότι αισθάνεται «σεβασμό, θαυμασμό και αγάπη» για τον Μπάιντεν, επαινώντας την απόφασή του να θέσει εαυτόν εκτός κούρσας. 

«Σε μια έξυπνη πολιτική πράξη και δείχνοντας ανιδιοτελή πατριωτισμό, ο Τζο Μπάιντεν έκανε ένα βήμα πίσω για να ανοίξει τον δρόμο ώστε να γίνει πρόεδρος ένας άλλος Δημοκρατικός … επειδή δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για τη χώρα μας από το να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ στην κάλπη», ανέφερε στη δήλωσή του. «Με σεβασμό, θαυμασμό και στοργή, σας ευχαριστώ, κ. πρόεδρε», έγραψε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. 

Η Μπάρμπρα Στρέιζαντ έγραψε στο Χ ότι «πρέπει να είμαστε ευγνώμονες (σ.σ. στον Τζο Μπάιντεν) για μια κίνηση υπεράσπισης της δημοκρατίας μας».

Τέλος, η Τζέιμι Λι Κέρτις δήλωσε ότι υποστηρίζει «ολόψυχα» την απόφαση Μπάιντεν και εξέφρασε τη στήριξή της στην υποψηφιότητα της Χάρις, γράφοντας στο Instagram: «Είναι αξιόπιστη και δοκιμασμένη και είναι μια υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και των μαύρων. Το μήνυμά της είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας για την Αμερική, σε μια εποχή μεγάλου εθνικού διχασμού».

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από μερικές ημέρες, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, με άρθρο του στους New York Times, καλούσε τον Μπάιντεν να αποσυρθεί και τους Δημοκρατικούς να επιλέξουν έναν νέο υποψήφιο. 

Με πληροφορίες από Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT